U Sarajevu otvorena izložba radova sa „Art simpozijuma Jahorina“

U Sarajevu otvorena izložba radova sa „Art simpozijuma Jahorina“

SARAJEVO – Izložba više od 30 umjetničkih radova nastalih na Međunarodnoj likovnoj koloniji „Art simpozijum Jahorina“ otvorena je večeras u Galeriji „Novi hram“ u Sarajevu, u okviru festivala „Sarajevska zima“.

Osnivač i umjetnički rukovodilac „Art simpozijuma Jahorina“ Lazo Savić izjavio je Srni da su predstavljena likovna djela od 10 autora iz Republike Srpske, BiH, Srbije, Sjeverne Makedonije, Bugarske, nastala u okviru 18. saziva Kolonije koja je održana prošle godine o temi „Figura u savremenoj umjetnosti – veliki format“.

On je rekao da su umjetnički radovi koji čine postavku stvarani u tehnikama akril, ulje na platnu i digitalna grafika.

Savić je pozvao ljubitelje likovne umjetnosti da posjete izložbu u okviru „Sarajevske zime“, koja je ove godine 39. put organizovana u Sarajevu, a sa kojima sarađuje dugi niz godina.

Izložba umjetničkih radova biće otvorena do 20. marta i zainteresovani je mogu pogledati svakim danom od 14.00 do 18.00 časova, osim subote.

Međunarodna likovna kolonija „Art simpozijum Jahorina“ osnovana je 1. maja 2003. godine pod pokroviteljstvom Olimpijskog centra „Jahorina“ i uz podršku tadašnjeg gradonačelnika Istočnog Sarajeva Predraga Lasice.

Manifestacija se održava s ciljem afirmacija likovne umjetnosti i umjetnosti uopšte, razvoja ekološke svijesti, kao i podsticaja turizma, kako u Republici Srpskoj, BiH, regionu, tako i svijetu.

(www.palelive.com / Srna)