STANJE ZADOVOLJAVAJUĆE, ALI MOŽE BOLJE

STANJE ZADOVOLJAVAJUĆE, ALI MOŽE BOLJE

Stanje bezbjednosti u opštini Pale je zadovoljavajuće, ali uvijek može biti bolje, konstatovano je na današnjoj vanrednoj sjednici opštinskog Foruma za bezbjednost, kojoj su uz predstavnike opštinske Administrativne službe prisustvovali najviši predstavnici Policijske uprave Istočno Sarajevo i Policijske stanice Pale.

Navodeći da statistički podaci pokazuju da situacija nije alarmantna, načelnik opštine Pale Boško Jugović izjavio je novinarima da bezbjednosna situacija ipak može biti bolja.

“Građani Pala nemaju razloga za zabrinutost, ali svi treba da doprinesemo da bude bolje”, istakao je Jugović, ocjenjujući da porodica i obrazovne institucije treba da pomognu da se situacija popravi.

Prema Jugovićevim riječima, današnja sjednica Foruma za bezbjednost slučajno se poklopila sa incidentima koji su se u opštini Pale dogodili u vrijeme vaskršnjih praznika.

“Uglavnom je riječ o incidentima u noćnim satima u tržnom centru `Koran`”, rekao je Jugović i najavio kontrole ugostiteljskih objekata.

Jugović je apelovao da mladi sugrađani više vode računa o svojoj i tuđoj bezbjednosti, posebno kao učesnici u saobraćaju – da u alkoholisanom stanju ne sjedaju za volan i da poštuju saobraćajna pravila.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Istočno Sarajevo Predrag Ćajić podsjetio je da se u nedjelju, 8. aprila, na Palama dogodio incident u kojem je učestvovalo više lica, od kojih je jedno upotrijebilo vatreno oružje.

“Niko nije povrijeđen, a policija je reagovala u okviru zakonskih ovlaštenja”, rekao je Ćajić i dodao da je istraga o ovom događaju u toku.

On je naveo da policija preduzima mjere i radi na dokumentovanju nedavne paljevine u prolazu jedne od zgrada u centru Pala.

Prema Ćajićevim riječima, incidenti na području opštine Pale su pojedinačni i nema razloga za zabrinutost.

“Policija radi svoj posao, djelujemo preventivno, a tamo gdje treba i represivno”, istakao je zamjenik načelnika Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Ćajić je dodao da veliki problem predstavlja nelegalno oružje zaostalo iz prethodnog rata.

“Činimo sve na oduzimanju tog oružja”, rekao je Ćajić i podsjetio stanovništvo da u okviru akcija koje sprovodi policija mogu da predaju nelegalno oružje ili da ga u zakonskim okvirima prevedu u legalno