Promocija knjige Arno Gujona i regionalna konferencija

Promocija knjige Arno Gujona i regionalna konferencija

U četvrtak, 7.10.2021. sa početkom u 19 časova na Ekonomskom fakultetu u Palama biće održana promocija knjige Arno Gujona “Svi moji putevi vode ka Srbiji”. Na promociji će prisustvovati Arno Gujon. Ova neobična knjiga je ispovjest mladog Francuza koji svjedoči o drami srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Autor opisuje Srbiju onakvu kakvu je vidi stranac koji je sopstvenu sudbinu povezao sa sudbinom Srba tako što se iz ljubavi prema ovoj zemlji, nastanio u Beogradu.

Promocija knjige i izložba je dio dešavanja u okviru programa regionalne konferencije “Saradnja institucija i OCD” koja počinje u petak, 8.10. u 10:30 časova na Ekonomskom fakultetu Pale, a čiji je cilj jačanje demokratske kulture dijaloga i saradnje institucija vlasti i organizacija civilnog društva u Republici Srpskoj, podsticanje razvoja civilnog društva i dobre uprave u Republici Srpskoj u želji da preuzmu odgovornost za utvrđivanje potreba i interesa građana i kreiranje javnih politika usmjerenih ka njihovoj realizaciji.

Regionalna konferencija se održava na Palama, na Ekonomskom fakultetu sa početkom u 10:30 časova, a prisustvovaće predsjednik Narodne Skupštine Republike Srpske, Nedeljko Čubrilović, ministar trgovine i turizma Suzana Gašić, direktor Uprave za saradnju sa Srbima u regiji i dijaspori, Arno Gujon, Gradonačelnik Istočnog Sarajeva, Ljubiša Ćosić, načelnik opštine Pale, Boško Jugović, predstavnici nvo i drugi gosti.

Organizator promocije knjige, izložbe i regionalne konferencije je udruženje Mreža NVO Republike Srpske, a projekat se realizuje uz podršku Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Srbije.