Sve spremno za balkansko prvenstvo u biatlonu

Sve spremno za balkansko prvenstvo u biatlonu

Predsjednik Smučarskog kluba „Romanija“ sa Pala LJubiša Tanić izjavio je večeras da je sve spremno za Međunarodno takmičenje u biatlonu „Balkan kup“ za žene i muškarce, koje će biti održano sutra i u nedjelju, 26. februara, na stazama nordijskog ski-centra „Dvorišta“ na Jahorini.

On je na konferenciji za novinare rekao da će takmičenje okupiti oko 100 učesnika iz sedam zemalja.

Tanić je dodao da tradicionalno ovaj klub uz podršku opštine Pale, grada Istočno Sarajevo i ostalih sponzora uspjeva u kontinuitetu da održava reprezentativna takmičenja u kalendaru Međunarodne biatlon unije /IBU/, koji su to prepoznali i svake godine im ukažu povjerenje za neko važno takmičenje kao što je ovo.

Prema njegovim riječima, klub ima dugu tradiciju sa više od 90 godina i iza sebe brojne olimpijce, pa svake godine imaju svog predstavnika na Zimskim olimpijskim igrama, što je kabinet predsjednika Republike Srpske prepoznao i dao im punu podršku u organizaciji takmičenja.

Koordinator za Balkan pri internacionalnoj biatlon uniji Robert Kontak istakao je da su klub „Romanija“ i predsjednik Tanić dokazali da mogu pripremiti kvalitetno takmičenje, a u budućnosti će uz podršku Svjetske federacije dobijati i bolja takmičenja.

Marketing stručnjak za biatlon Saveza Srbije Marija Glišić zahvalila je organizatorima takmičenja, navodeći da je Srbija došla sa šest takmičara i dva trenera.

Đoko Dineski, sportski direktor biatlon federacije Sjeverne Makedonije rekao je da njegovi takmičari svake godine učestvuju na Balkanskom prvenstvu u biatlonu na „Dvorištima“, da dolaze u decembru na pripreme jer su, kako kaže, idalni uslovi ovog ski-centra.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je vikend tradicionalno rezervisan za sportska takmičenja, te da će se takmičiti 20 reprezentativaca BiH.

On navodi da Ski-klub „Romanija“ ulože veliki napor da takmičenje bude na nivou, i zato imaju podršku ne samo lokalne zajednice nego i grada Istočno Sarajevo, Ministarstva omladine, porodice i sporta Republike Srpske i ostalih nadležnih institucija.

Reprezentativac BiH i prošlogodišnja učesnica Zimskih olimpijskih igara u Pekingu Sanja Kusmuk rekla je da Međunarodno takmičenje u biatlonu, koji će za vikend biti održano na Jahorini, ima veliki značaj za opštinu Pale i Sarajevsko-romanijsku regiju jer time daju primjer djeci da je sport jako bitan i zdrav.

Takmičenje će biti održano prema zvaničnom kalendaru Međunarodnog biatlon saveza, oba dana od 9.30 do 14.00 časova.

Organizator je Ski-savez BiH, a tehnički organizator Smučarski klub „Romanija“ sa Pala.

Takmičenje će biti održano uz podršku Međunarodnog biatlon saveza, opštine Pale, grada Istočno Sarajevo, Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske i kabineta Predsjednika Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)