Referendumski prevaranti

Referendumski prevaranti

Vatrometom i pjesmom na Palama Milorad Dodik je prije godinu dana proglasio rezultate referenduma o 9. Januaru, kao Danu Republike Srpske, a istovremeno je iskoristio tu priliku da pojača kampanju Boška Jugovića i lokalnog odbora SNSD-a koji su djelovali kao raštimovani orkestar koji je spašavan uz pomoć države na više načina. Zloupotrebom javnog tv servisa, upumpavanjem stotina hiljada maraka u predizbornu kampanju, kupovinom glasova, prijetnjama, ucjenama radnika javnih preduzeća, satanizacijom opozicije, jer je pobjeda trebala vođi da pokaže da je on personifikacija države kako je tih dana ponavljao. Na tim krilima je Boško Jugović došao sedam dana kasnije na vlast, ali bez skupštinske većine koju je potom uz pomoć štapa i kanapa, a ponajviše kupovine odbornika pokušao namaći, ali nije uspio.

Brojni dolasci Dodika na Pale, te organizovanje koncerta i proglašavanje rezultata na Palama su služili uz ogroman novac podizanju izlaznosti glasača na Palama i preuzimanju vlasti, ali ne da bi napravio pozitivne promjene na bolje, već na gore kako se to danas sa vremenske distance i vidi jer se su se desile promjene na gore, a o tome govore svi realni pokazatelji, od toga da načelnik povećava administraciju, da nije u stanju da realizuje nijednu novu investiciju, da nema nijednu ideju ili inicijativu, da otaljava posao nadajući se da će iz Vlade poteći obećani milioni kojih nema, a Boškova strategija se sastoji u podizanju višemilionskih kredita kako bi pregurao još godinu dvije po receptu vođe koji je milion građana zadužio za sedam milijardi!!!

Referendum je organizovan sa proklamovanim ciljem da narod pokaže opredijeljenje da želi sačuvati svoj Dan Republike kao i vjerski praznik, ali čim je referendum završen, vlast nije objavila rezultate referenduma u službenom glasniku čime bi postali i zvanični, uoči godišnjice se Dodik odrekao referenduma, srušio ga pritom potrošivši milione za njegovo održavanje. A narod je kao i više puta do sada bestijalno prevario da više vjeruju praznim obećanjima nego praznim stomacima. Treba reći da je izlaznost na referendum bila ispod 50% da je Dodik mahao referendumom kao vrhuncem patriotizma zaboravljajući da se patriotizam dokazivao dvije decenije ranije kada se on bavio trgovinom visokoakciznim robama i spremao se da ratuje u miru pripremajući svoje kerbere.

Od devetog januara je ostao samo naziv dionice autoputa u izgradnji, a Boško Jugović novopečeni načelnik opštine kome su svi ovi događaji išli naruku je i zaboravio za referendum!