POTPISAN UGOVOR O REKONSTRUKCIJI ROMANIJSKE ULICE

POTPISAN UGOVOR O REKONSTRUKCIJI ROMANIJSKE ULICE

Načelnik opštine Pale Boško Jugović danas je sa predstavnicima preduzeća “Ilidža putevi” iz Istočnog Sarajeva potpisao ugovor o sanaciji i rekonstrukciji Romanijske ulice, ukupne vrijednosti 1.153.000 KM.

Jugović je izjavio novinarima da će za rekonstrukciju ulice biti utrošeno 978.000 KM, odnosno 500.000 evra pomoći Vlade Srbije, a 175.000 KM od opštine Pale.

On je dodao da sanacija i rekonstrukcija Romanijske ulice obuhvata stari dio puta preko Kalovitih brda, koji će ići od Gradske kafane do pansiona “Olimpik”, čija je dužina 2.662 metra.

Prema njegovim riječima, poslije prvomajskih praznika izvođač će ući u radove, čiji je rok za završetak 120 dana. “Očekujem da ova ulica bude završena u roku, jer je ona i prioritet”, istakao je Jugović.

Direktor “Ilidža puteva” iz Istočnog Sarajeva Dobrivoje Bratić kaže da će učiniti sve da ulica bude završena u roku jer imaju dugogodišnju saradnju sa opštinom Pale, koju žele da nastave i ubuduće.

Bratić ističe da će biti urađena odvodna kanalizacija, ivičnjaci, pješačka staza i kompletna ulica biće presvučena novi asfaltom debljine sedam centimetara.