Uzbunjivač Obradović na protestu “1 od 5 miliona”: Nastavljam bitku

Uzbunjivač Obradović na protestu “1 od 5 miliona”: Nastavljam bitku

BEOGRAD Uzbunjivač iz “Krušika” Aleksandar Obradović obratio se učesnicima 55 antivladinog skupa u organizaciji pokreta “Jedan od pet miliona” u Bogradu na Platou ispred Filozofskog fakulteta, poručujući da svoju bitku nastavlja sve dok se ne dokaže da su privatni interesi i privilegije doveli do katastrofalknih posledica po fabnriku “Krušik” i svih ostalih fabrika koje čine grupaciju odbrambene industrije Srbije.

Dok je Obradović govorio sa kamiona na kojem je postavljen transparent “Aleksandar Obradović naš heroj”, prisutni su skandirali “Heroj, heroj”, “Aca heroj”, “Vučiću lopove”, a upaljene su i navijačke baklje.

Okupljenima je deljen odštampan materijal sa likom Obradovića sa natpisom “naš heroj”.

Obradović je poručio da svoju bitku nastavlja dok ne dokaže da su privatni interesi i privilegije doveli do katastrofalnih posledica po fabriku “Krušik” i svih ostalih fabrika koje čine grupaciju odbrambene industrije Srbije.

On je rekao da mu je drago da postoje ljudi koji su imuni na sve manipulacije i eksperimente ove vlasti i pozvao građane da se odupru hrabro i odvažno, preneo je Fonet.

“Uspećemo samo ako verujemo u pobedu”, istakao je Obradović.NE PROPUSTITE:Uzbunjivaču iz Krušika ukinut kućni pritvor

On je zahvalio građanima na svim naporima, solidarnosti i doprinosu u osvajanju njegove slobode, kao i na 30.000 potpisa peticije.

“Drago mi je da ispred sebe vidim dostojanstvene, slobodoljubive i odvažne građane Srbije”, rekao je Obradović. Obradović je zahvalio svim pokretima i organizacijama civilnog društva na svim aktivnostima, ali i političkim partijama na podršci, kao i nezavisnim i hrabrim domaćim i stranim medijima što su na objektivan i profesionalna način izveštavali o aferi “Krušik”.

“Istina se ne može sakriti. Pre ili kasnije ona pronađe svoj put i pobeđuje uprkos svim podlim i pokvarenim pokušajima manipulacija najviših predstavnika vlasti”, istakao je Obradović.NE PROPUSTITE:”1 od 5 miliona”: Osloboditi uzbunjivača Obradovića, kucanje na vrata sudova

Rekao je da živimo u društvu u kome je izokrenut sistem vrednosti, gde je demokratija samo reč i ništa više, gde su institucije obesmišljene i ne funkcionišu, gde se ograničava sloboda medija, a vlast najviše uspeha ima u ispraćanju mladih i najobrazovanijih preko granice.

“Neće se desiti neko čudo.Bolja budućnost i promene ne dolaze same od sebe. Moramo se izboriti za slobodu i pravdu i konačno jednom zauvek za demokratsku Srbiju ako mislimo da opstanemo kao narod”, istakao je Obradović.NE PROPUSTITE:Opozicioni aktivisti deblokirali ulaze u RTS

Posle govora učesnici protesta “Jedan od pet miliona” krenuli su u šetnju. Kolona se kretala Svetogorskom ulicom do Radio televizije Srbije (RTS) gde su učesnici protesta poručili generalnom direktoru RTS Draganu Bujoševiću i glavnom i odgovornom uredniku Informativnog programa Nenadu Lj. Stefanoviću da je “oslobođen Univerzitet, oslobođen je Aleksandar Obradović i da će biti oslobođen i RTS”.

Dokumenta za Vučića

Protest je završen je večeras ispred Predsedništva gde su organizatori protesta predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću ostavili dokumenta kako bi se informisao o aferama koje potresaju Srbiju, “jer se u poslednje vreme pravi da ništa ne zna, ne vidi i ne čuje”.

Papire koji objašnjavaju šta je to GIM i kako je Vučićev “ministar Nebojša Stefanović koristio svoj položaj i omogućio svom ocu da se obogati”, kao i o aferama Savamala, ministru plagijatoru, organizatori protesta su istresli iz tri džaka. Oni su pitali Vučića i šta je bilo sa džakom sa pokradenim glasovima koje je pokazivao kada je dolazio na vlast.NE PROPUSTITE:Srbija u raljama trgovaca oružjem, nove sankcije zavise od reakcije vlasti

Organizatori protesta su obećali Vučiću da će mu poslati šetalicu “Sloboda za Aleksandra” pošto će i njemu uskoro trebati.

Prema tvrdnjama organizatora, ovaj protest je za razliku od prethodna dva ponovo prijavljen policiji iz bezbednosnih razloga, jer organizatori “više brinu za bezbednost gradjana Srbije od nadelžnih kojih su za to zaduženi”.

“To smo i dokazali za vreme prethodna dva protesta koji nisu bili prijavljeni, kada nije bilo incidenata, a saobraćaj su regulisali organizatori uz pomoć gradjana”, navedeno je u pozivu na protest.

Prethodna dva protesta nisu bila prijavljena policiji jer nadležni organi nisu pronašli osobe koje su fizički nasrnule na studenta i jednog od organizatora protesta Srdjana Markovića i snimatelja udruženja Nemanju Ristića.