Udruženje žena “Viktorija”-Izlet kao najava nastavka aktivnosti

Udruženje žena “Viktorija”-Izlet kao najava nastavka aktivnosti

Članice Udruženja žena „Viktorija“ – Pale, organizovale su jednodnevni nedjeljni izlet. Više od trideset članica „Viktorije“ uživalo je u prirodnim ljepotama vodopada Kravica, koji se nalazi 10 km od Međugorja, u mjestu Studenci kod Ljubuškog.

Pri povratku je uslijedio  niz posjeta. Prvo Hutovom  blatu koje predstavlja ptičji rezervat i park prirode na jugu Bosne i Hercegovine, tačnije 7 km od Čapljine; zatim posjeta nezaobilaznom  gradu bogate tradicije i kulture – lijepom Mostaru kao i jednom od najljepših i kulturno najznačajnih manastira Hercegovine iz 16. vijeka posvećen Blagoveštenju Presvete Bogorodice – Zitomisliću.

Dame, pomenutog udruženja tokom povratka nisu štedjele riječi hvale, a izrazile su nadu da će uskoro realizovati slična putovanja koja na poseban način okrepljuju – hrane dušu i tijelo. 

„Pozitivna energija, smijeh, nova poznanstva kaao i nezaborvana iskusta su ono što sve nas zajedno pokreće i čini da naše Udruženje bude kolijevka kreativnosti i stvaralašta“, rekla je Mladenka Santrač, predsjednica “Viktorije”.

Najavila je neke od sadržaja koje planiraju realizovati.

“Edukacija o njezi kože i promocija proizvoda Dragane Lopatić, čiji su proizvodi 100% na prirodnoj bazi, potom radionice o mentalnom zdravlju pod mentorstvom Teone Pejić ali i dekupaž radionice koje oslikavaju kreativnost naši članica. Takođe, tu su i mnogobrojne destinacija kao i obilazak vjerskih i kultunih spomenika u cijeloj Bosni i Hercegovini. Ovim kao i budućim posjetama nastojimo pokazati i uvjeriti se u sva bogatstva i ljepote naše domovine”, dodala je predsjednica UŽ “Viktorija”.


„Budimo jedna drugoj inspiracija, podrška i prijateljica!“