U Banjaluci od avgusta hranilice na četiri lokacije

U Banjaluci od avgusta hranilice na četiri lokacije

Hranilice za pse, mačke i ptice, koje su donirane gradu, biće postavljene sredinom avgusta na četiri lokacije.

Dvije hranilice za pse, mačke i ptice gradu je doniralo preduzeće “Cromex” iz Prijedora, koje je još po dvije hranilice poklonilo Sarajevu i Prijedoru.

Slobodan Stanarević, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje, rekao je da će još dvije hranilice obezbijediti društvenoodgovorne kompanije ili privrednici iz grada.

“Planirano je postavljanje hranilica na četiri lokacije u gradu. Prva će biti postavljena kod kafića ‘Alibaba’, druga na Laušu, treća u Boriku i četvrta u Rosuljama blizu parka ‘Mladen Stojanović'”, kazao je Stanarević.

Istakao je da je ovo prvi put da su u Odjeljenju dobili inicijativu da postave tako nešto u gradu.

“Nadamo se da ćemo imati još ovakvih inicijativa i ljudi koji bi pomogli ugroženim životinjama”, rekao Stanarević.

Goran Milojević, predsjednik Udruženja za zaštitu životinja “Kerber”, koje će se brinuti o ovim hranilicama, istakao je da je veoma bitno za sva udruženja koja pomažu napuštenim životinjama što se ovakve hranilice postavljaju u gradu.

“Mi smo preuzeli obavezu da održavamo hranilice i da redovno stavljamo svježu hranu i vodu, a ovo je sjajan primjer i značiće mnogo jer ovakve hranilice postoje u svim velikim gradovima”, rekao je Milojević i dodao da još ne postoje u BiH i da je firma “Cromex” sama osmislila kako da izgledaju.

Alma Ćirkić, PR menadžer kompanije “Cromex” i inicijator ideje da se naprave ove hranilice i poklone, kazala je da su na ideju došli tako što su ih vidjeli u Istanbulu.

“Pozivamo sve privredne subjekte da se uključe u ovu humanu akciju i doniraju hranilice”, rekla je Ćirkićeva. Nezavisne novine