Podržite izdavanje knjige #ŽeneBiH

Podržite izdavanje knjige #ŽeneBiH

Projekat #ženeBiH započeo je kampanju prikupljanja sredstava za izdavanje knjige posvećene značajnim ženama koje su svojim životom i djelovanjem ostavile i ostavljaju značaj trag u historiji BiH.
Foto: Imrana Kapetanović
Knjiga #ŽeneBiH je umjetnička, aktivistička i istraživačka inicijativa koja sadrži biografije više od 50 bh. žena koje su razbijale stereotipe, unapređivale prava žena i zalagale se za emancipaciju. Svaku od žena ilustrirala je po jedna ilustratorica/dizajnerica/umjetnica iz BiH, navode organizatorice kampanje.
Knjiga će biti posvećena prvim umjetnicama, spisateljicama, humanitarkama, narodnim heroinama, rediteljicama, naučnicama, muzičarkama, doktoricama, aktivistkinjama, profesoricama i drugim izuzetnim ženama iz BiH.
Indiegogo kampanju možete podržati uplatom financijskih sredstava koja će biti usmjerena za izdavanje knjige, ali i na sljedeće načine: proslijedite kampanju prijateljima/cama i poznanicima/ama putem e-maila, podijelite kampanju na svojim društvenim mrežama, pratite #ŽeneBiH na društvenim mrežama Facebook, Twitter i Instagram.
Projekat #ženeBiH nastao je u martu 2018. godine kao dio inicijative obilježavanja Mjeseca ženske historije (#WomensHistoryMonth), a pokrenule su ga i vode Amila Hrustić Batovanja, Hatidža Gušić i Masha Durkalić. Više informacija o projektu dostupno je na ovom linku   
https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=9HXn-aGSDTc