Pisma čitalaca: Da li JP „Vodovod i kanalizacija“ Pale vrijeđa inteligenciju svojih korisnika?

Pisma čitalaca: Da li JP „Vodovod i kanalizacija“ Pale vrijeđa inteligenciju svojih korisnika?

Portalu Katera javila se čitateljka, koja je željela da ukaže na, prema njenim riječima, nesavjestan rad JP „Vodovoda i kanalizacije“ Pale.

Pismo prenosimo u cjelosti.

” Jutros sam, po navici, popila dvije pune čaše vode sa česme, ne znajući da je JP „Vodovod i kanalizacija“ Pale na zvaničnoj stranici saopštio da voda nije za upotrebu. Nemam naviku da čim otvorim oči čitam njihove objave sa stranice da bih se informisala da li da pijem vodu ili ne.

Tek kada sam krenula sa čišćenjem kupatila shvatila sam koliko je ozbiljan problem jer u kadi nije bila zamućena voda, kako piše u obavještenju, nego izuzetno mutna i prljava voda koja čak ne spada ni u kategoriju tehničke vode.
Nazvala sam „Vodovod“ da pitam u čemu je problem i kada se možemo nadati ispravnoj vodi, a neljubazna osoba, sa druge strane žice, rekla je da je to tako uvijek kada pada kiša i da sačekam da padavine prestanu pa će se i voda izbistriti, te da pratimo njihovu aktivnost na stranici. Lijepo informišem osobu da na računima za vodu, koje svi redovno plaćamo, jer bismo u suprotnom bili isključeni sa mreže, plaćamo PITKU vodu, a osoba odgovori kako i on plaća tu istu vodu i da ne može da utiče na to kakva će ona biti (kao da sam ga pozvala da čujem njegov lični stav, a ne na zvanični telefon preduzeća kako bih dobila zvaničan odgovor od istih).

Draga gospodo paljanskog “Vodovoda”, 21. je vijek i gotovo nemoguće da Vaši zaposleni i Vi ne znate da postoje filteri i postrojenja za prečišćavanje vode, čak i otpadne, koju prečistačima možete vratiti u upotrebu, te da odgovor “strpite se da prestane kiša i plaćajte uredno svoj račun” nema veze sa poslovnošću i vrijeđa inteligenciju Vaših sugrađana.

Samo za pripremu ručka je potrebno najmanje 2 litra pitke vode, jedna četvoročlana porodica dnevno treba odvojiti najmanje 20 KM da bi se snabdijela alternativnim izvorom vode, kako predlažete na Vašoj stranici.

Da li imate neki prijedlog u znak dobre volje sugrađanima opštine Pale? Da prikupimo račune za popijenu vodu pa da nam umanjite Vaš račun? Ili možda da niko ne plaća vodu dok ne riješite ovaj rješiv problem?

Foto: Ustupljene fotografije