Paljani dobili eko-teretanu na Golom Koranu

Paljani dobili eko-teretanu na Golom Koranu

Na Golom Koranu, jednom od omiljenih paljanskih izletišta, danas je završena izgradnja teretane na otvorenom, projekat koji je realizovala nevladina organizacija „Savjet mladih“, uz pomoć opštine Pale.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Damjan Škipina izrazio je zadovoljstvo zbog realizovanja projekta eko-teretane i istakao da će opština uvijek podržavati ovakve akcije.

On je rekao Srni da je lokalna zajednica nedavno podržala projekat uređenja igrališta i teretane na otvorenom i u Podgrabu.

„Opština Pale je opština omladine i sporta, a Paljani su u mnogim sportovima ostvarili impozantne rezultate. Zbog toga smatram da novi sportski i rekreativni sadržaji nikada nisu višak. Cilj nam je da svaka mjesna zajednica ima po jednu eko-teretanu i to je nešto što ćemo sigurno realizovati u narednom periodu“, poručio je Škipina.

Prema njegovim riječima, sve ono što omladinu vraća prirodi i zdravom životu je dobro, zbog toga će nastojati da realizuju što više ovakvih projekata i podrže entuzijaste.

Škipina je pohvalio inicijativu Gorana Smiljanića i bivšeg paljanskog olimpijaca Mome Skokića koji su od samog početka uključeni u ovaj projekat.

Predsjednik „Savjeta mladih“ Kristina Šarac zahvalila je opštini Pale koja je podržala projekat, a posebnu zahvalnost duguju predsjedniku paljanske Skupštine Škipini, bez koga projekat ne bi bio realizovan.

Ona je istakla da je izletište Goli Koran danas dobilo novu dimenziju.

Park prirode Goli Koran se nalazi na oko kilometar udaljenosti od centra Pala, na nadmorskoj visini od oko 1.000 metara.

Gusta četinarska šuma predstavlja pravu prirodnu oazu, te je ovaj prostor odavno popularan za boravak na otvorenom.

(www.palelive.com / Srna