Nepotizmu nikad kraja!

Nepotizmu nikad kraja!

http://www.6yka.com/novost/112860/sa-koljena-na-koljeno-u-skoli-rade-otac-majka-i-sin

 

U paljansku OŠ “ Srbija “ jutros je stigla prosvjetna inspekcija. Razlog – pismo potpisano sa “ grupa razočaranih prosvjetnih radnika”, u kojem se tvrdi da je u školi zavladao nepotizam.

 Vrhunac je, kažu, posljednji konkurs za nastavnika razredne nastave i prijem radnika koji su u rodbinskim odnosima, pa sad u školi rade otac, majka i sin. Direktor Neđo Ždrale kaže da to s nepotizmom nema veze, a i iz Inspektorata RS za ATV potvrđuju da su počeli kontrolu.

“Provjerava se način provođenje i raspisivanje samog konkursa, prijave kandidata, da li su priložili svu potrebnu dokumentaciju, sam način bodovanja, formiranje komisije i sva druga pravila koja su definisana Pravilnikom o procedurama i kriterijumima provođenja konkursne procedure za prijem radnika u osnovnim školama “, izjavila je Duška Makivić, portparol Inspektorata RS.

Inspektorka koja je jutros stigla u školu, pred kameru nije željela, kao ni nezadovoljne učiteljice koje tvrde da strahuju za radno mjesto. Zbog velike prašine koja se podigla,  juče je zasijedao i  Upravni odbor škole, sa zaključkom koji se slaže sa direktorovim stavom.

http://www.6yka.com/novost/112860/sa-koljena-na-koljeno-u-skoli-rade-otac-majka-i-sin

Autor: Buka