NA VASKRS RADNICIMA HOTELA BAT -BISTRICA – OTKAZI

NA VASKRS RADNICIMA HOTELA BAT -BISTRICA – OTKAZI

Kada je, prije dvije godine, firma  Batagon  stigala na Jahorinu i kupila hotel Bistricu, najavila je  velike investicije u sam hotel.

Još prošle godine trebalo se krenuti u izgradnju impozantnog Bat Hotela , a investicija se mjerila desetinama miliona maraka. Barem se tako najavljivalo, ali  dalje od priče se nije pomaklo.

Hotel je i ove sezone radio, bez nekog vidljivog renoviranja, a prije dva – tri dana je radnicima (ima ih  oko 70) najavljen otkaz. Iz  Beograda je u hotel stigao meil sa naredbom da se radnicima pišu otkazi.

Dobili su i zaposleni u Bistrici i sms poruku, od svojih neposrednih rukovodilaca,   a koja je bila više nego jasna. Mi je prenosimo bez bilo kakvih izmjena:

‘Evo sad smo dobili nalog iz Bg da kucamo svima  – da kucamo svima rješenja o prestanku radnog odnosa sa današnjim danom. Mi vam moramo uručiti rješenja. Hoćete li da dodjete da preuzmete, da Vam ja ponesem pa da dođete kod mene po rješnje, ili da pošaljemo poštom. Ako bude nekih izmena, ja vam javim. Pozdrav.”

To je pisalo u poroci koja je radnicima došla  u ponedjeljak, 13. aprila…

Odmah su nas radnici Bistrice  kontaktirali i rekli šta se dešava, ali nismo mogli to sve provjeriti, jer je direktor hotela Petar Škavić u Novom Sadu. Bio je u samoizolaciji i poslao nam je poruku da će čim izađe iz karantina ići u firmu  – da vidi šta se dešava.

Ni u opštini Pale nam nisu mogli potvrditi da se radnicima spremaju otkazi. Rekli su nam da su čuli , da se priča,  ali da  se nije krenulo  u realizaciju.

A danas, na veliku subotu, poštari su zakucali na vrata pojedinih radnika Bistrice i donijeli im rješenja…

Za njih na Bistrici više nema hljeba i dobili su otkaz. Rješenje o otkazu potpisao  je Pero Škavić!!! Da li nas je svojom prvom izjavom Pero Škavić prevario. Očito jeste!!!  

Koliko je rješenja danas podijeljeno tačno ne znamo. Priča se o četiri – pet,  a na Palama gdje živi većina radnika Bistrice kažu da su ostala stigla na Poštu i poštari će narednih dana imati pune ruke posla….

Mi imamo u posjedu više rješenja, ali zbog zaštite radnika nećemo objaviti detalje da se ne bi znalo od koga i kako smo ga dobili…

Tako smo za samo dvije godine, od velikih investicija u hotel, došli do zatvaranja Bistrice i otkaza na najveći hrišćanski praznik Vaskrs.

 Baš hrišćanski…sportdc