Koordinator sarajevskog azila za pse prijetio novinarki Žurnala

Koordinator sarajevskog azila za pse prijetio novinarki Žurnala

Koordinator sarajevskog azila za pse “Prača”, Hamdo Alić, prijetio je novinarki Žurnala, Azri Omerović, koja je jučer zbog novinarskog zadatka posjetila azil, piše Žurnal.
Azra Omerović napisala je prošle sedmice vijest o neadekvatnim uslovima i ubijanju pasa u azilu “Prača”, nakon čega su volonteri iz cijele BiH, odlučili posjetiti azil. Kada su okupljeni volonteri počeli iznositi leševe pasa iz azila, pred volontere i novinarku azila stao je koordinator koji je zatražio da prestanu sa snimanjem uz upozorenje da ima pištoj i da će ih sve upucati. Alić je novinarku pozvao na stranu i zahtijevao da prestane snimati, rekavši da inače nikada niko neće moći ući u azil, piše Žurnal.
Novinarka se obratila policajcu koji je prisustvovao incidentu, ali je od njega dobila odgovor da nije ništa čuo. Za media.ba, Omerović kaže kako će u narednim danima s urednicima vidjeti da li će slučaj prijaviti nadležnim organima.
Azra Omerović mlada je novinarka, s jednogodišnjim profesionalnim iskustvom u Žurnalu i kaže kako se prvi put našla u situaciji da joj direktno prijete.
“Od adrenalina, nisam u tom trenutku osjetila strah, jer su tu bili ljudi koji su odmah priskočili – volonteri, dok je policajac mirno stajao. To se vidi i na snimci, policajac koji je metar udaljen od mene i od koordinatora”.
Iz Žurnala su najavili kako će reportažu Azre Omerović kao i snimak verbalnog napada na novinarku objaviti i pored prijetnji.