Journalism Now: Online kursevi za medijske profesionalce

Journalism Now: Online kursevi za medijske profesionalce

Fondacija Thomson pokrenula je interaktivnu online platformu za učenje, koja novinarima i drugim medijskim profesionalcima nudi kurseve za savladavanje digitalnih i multimedijalnih vještina.

Platforma Journalism Now uključuje niz online kurseva koje kreiraju i vode medijski eksperti. Nakon kreiranja naloga na platformi, zainteresirani mogu pratiti kurseve iz različitih područja modernog novinarstva, poput mobilnog novinarstva, društvenih medija, uredničkih vještina, 360° videa, novinarske etike i drugih. Predavanja su interaktivna, a polaznici sami određuju brzinu završavanja pojedinih treninga. Neki od kurseva se moraju platiti, dok su drugi besplatni. Kompletnu listu trenutno otvorenih kurseva možete pogledati ovdje, a novi se stalno dodaju.

Kursevi nisu ograničeni na pojedince. Fondacija Thomson nudi i mogućnost njihovog korištenja i organizacijama i obrazovnim ustanovama, koje mogu preuzeti već razvijeni kurikulum ili ga prilagoditi svojim potrebama. Platforma koristi umjetnu inteligenciju da proces učenja što više individualizira, a ovako kreirane statistike i zaključke moguće je koristiti u radu redakcija.

http://www.thomsonfoundation.org/e-learning/live-courses/