Breaking barriers to entrepreneurship

Breaking barriers to entrepreneurship

British Council, Švedski Institut i Univerzitet Hertfordshire, zajedno su radili studiju u cilju otkrivanja prepreka za razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća na Zapadnom Balkanu.

Univerzitet u Hertfordshiru je sproveo ovo opširno istraživanje, tačnije, g. Nigel Culkin i g. Richard Simons. Rezultati istraživanja predstavljeni su u šest pojedinačnih izvještaja za svaku od zemalja Zapadnog Balkana, a predstavljen je i sveobuhvatan izvještaj za cijelu regiju Zapadnog Balkana. Izvještaji definišu i procijenjuju prepreke razvoju preduzetništva u odgovarajućim zemljama i regionu u cjelini.

U martu 2018. godine na konferenciji pod nazivom “Breaking barriers to entrepreneurship”, koja je održana u Beogradu, imali smo zadovoljstvo da g. Nigel Culkin predstavi najvažnije nalaze i zaključke studije. Ovom prilikom prisutni su imali odličnu priliku da razgovaraju o rezultatima istraživanja, razmjene iskustva, uče jedni od drugih i dijele vrijedne resurse i informacije s ključnim akterima, uključujući i stručnjake iz Velike Britanije.

Ako biste želeli da saznate više o preprekama preduzetništvu u Bosni i Hercegovini i na Zapadnom Balkanu, molimo vas da preuzmete dokumente priložene na dnu ove stranice

https://www.britishcouncil.ba/sites/default/files/country_report_republic_of_bosnia_herzegovina.pdf