Akcija Udruženja žena “Viktorija” Pale

Akcija Udruženja žena “Viktorija” Pale

Danas je na paljanskom šetalištu organizovana ulična akcija podjele letaka u sklopu projekta “Žene u političkoj participaciji”, a koji realizuje Udruženje žena “Viktorija” Pale uz podršku Fondacije za osnaživanje žena Bosne i Hercegovine.
Predsjednica ovog udruženja, Mladenka Santrač, je istakla značaj participacije žena u politici: “Smatramo vrlo važnim uzimanje učešća žena u politici, ne samo kao zakonsku obavezu, već naše pravo, koje nažalost veliki procenat žena ne koristi u dovoljnoj mjeri i na taj način nemaju pristup odlučivanju i samim tim ne pitaju se za stvari koje su im važne. Mladenka ističe da ovim projektom i današnjom aktivnošću žele da potaknu veći broj žena na političku participaciju”.
Aktivistkinja ovog udruženja, Vidovdanka Pustivuk poručuje ženama da trebaju biti aktivnije u politici: “Ovom prilikom želim uputiti poziv ženama da uzmu značajno veće učešće u politici nego što je to do sada bio slučaj, jer samo na taj način možete uticati na svoj status i promijeniti ga na bolje”.
Projekat će biti nastavljen realizacijom različitih aktivnosti tokom decembra poručuju iz udruženja žena ” Viktorija” Pale.

više slika na fb Mreža NVO RS