Регионална конференција општина/градова и нво посвећена Акционом плану за провођење Стратегије за борбу против корупције у РС  2018.-2022.

Регионална конференција општина/градова и нво посвећена Акционом плану за провођење Стратегије за борбу против корупције у РС 2018.-2022.

Мисија ОEБС-а у Босни и Херцеговини Вас са задовољством позива на регионални састанак начелника/градоначелника и предсједника скупштина општина/градова посвећен Акционом плану за провођење Стратегије за борбу против корупције у Републици Српској од 2018. до 2022. године, који ће бити  одржан 4. априла 2019. године у хотелу Термаг на Јахорини, са почетком у 10:30 часова.

Мисија пружа подршку провођењу Стратегије за борбу против корупције у Републици Српској од 2018. до 2022. и Акционог плана, а циљ овог састанка је пружити учесницима прилику да дискутују о кључним елементима Акционог плана, и усагласе приступ за његово ефикасније провођење на локалном нивоу. На састанку ће присуствовати и представници Министарства правде Републике Српске.

На састанак ће бити позвани градоначелник и предсједник градске скупштине Града Источно Сарајево те начелници и предсједници скупштина општина Чајниче, Фоча, Гацко, Источна Илиџа, Источни Стари Град, Источно Ново Сарајево, Калиновик, Ново Горажде, Пале, Рогатица, Рудо, Соколац, Трново и Вишеград. Такође, на састанак су позвани и представници невладиних организација за које се надамо да ће се активно укључити у превенцију и борбу против корупције на локалном нивоу.