ПАЛЕ-СТАНИШИЋ: ПОЛОВИНУ ПОСЛАНИЧКЕ ПЛАТЕ ЗА СПОРТ, ОБРАЗОВАЊЕ И КУЛТУРУ

ПАЛЕ-СТАНИШИЋ: ПОЛОВИНУ ПОСЛАНИЧКЕ ПЛАТЕ ЗА СПОРТ, ОБРАЗОВАЊЕ И КУЛТУРУ

Кандидат ДНС-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске из Изборне јединице осам Ацо Станишић обећао је данас (7.9.2018.) да ће се, уколико побједи на предстојећим изборима, одрећи половине посланичке плате у наредне четири године.

“Та средстава ће бити усмјерена за спорт, образовање и културу. Мјесечна плата народног посланика је 2.500 КМ, а ја ћу сваки мјесец издвојити 1.250 КМ и дати спортским клубовима, удружењима и организацијама са подручја Изборне јединице осам”, рекао је Станишић новинарима на отварању предизборне кампање Општинског одбора ДНС-а.

Он је истакао да ће на тај начин за четири године усмјерити 60.000 КМ за младе Сарајевско-романијске регије.

Према његовим ријечима, јавни позив удружењима и организацијама у области образовања, културе и спорта за добијање једнократне финансијске помоћи може се пронаћи на његовом “Фејсбук” профилу, као и на профилу Општинског одбора ДНС-а Пале.

Станишић каже да сви заинтересовани који испуњавају услове и желе да учествују у пројекту могу да конкуришу за средства која ће бити транспарнетно подијељена.

Он је позвао и остале кандидате на свим нивоима власти да се придруже оваквој акцији, те да и они покажу да се нису одродили од народа већ да раде у истом интересу.