Отворени реконструисани спортски терени и дјечијe игралиштe у насељу Обилићево

Отворени реконструисани спортски терени и дјечијe игралиштe у насељу Обилићево

У Београдској улици у насељу Обилићево у Палама уприличено је свечано отварање реконструисаних спортских терена и изграђеног дјечијег игралишта. Пројекат је реализовало удружење ОСП из Пала уз подршку Уни Кредит групације из Милана у оквиру програма „Подршка дјетињству“. Пројекат је подржала и општина Пале као и велики број локалних предузећа и организација.

Отворењу су присутвовали начелник општине Пале Бошко Југовић, директор ЈП „Водовод и канализација“ Дејан Којић као и в.д. директорa „Електродистрибуције“ Пале Ацо Станишић.

„У оквиру програма „Подршка дјетињству“ наш пројекат је оцијењен међу три најбоља у Републици Српској. Самим тим смо одлучили да овдjе урадимо неке садржаје који су недостајали овој великој мјесној заједници. На самом почетку, у јулу мјесецу, контактирали смо начелника Бошка Југовића и директоре предузећа да се придруже. Овај терен био је поприлично запуштен, а мобилијар је био сломљен или није постојао уопште. Прво смо кренули за одвозом смећа и земље, затим смо урадили расвјету и видео надзор, канте, клупе, набавили смо кошеве, прикључили воду, урадили улазну стазу и изградили дјечије игралиште са свим справама,“ казао је Батрић Шекара, предсједник удружења ОСП.

Opis nije dostupan.

Он је изразио велику захвалност Уни Кредит фондацији из Милана и начелнику општине Пале Бошку Jуговићу.

„ Од почетних 7 000 конвертибилних марака које смо добили путем пројекта, урађено је три пута више“, закључио је Шекара.

Opis nije dostupan.

Начелник општине Пале Бошко Југовић сматра да је ово диван примјер како невладин сектор може, уз сарадњу са локалном заједницом, да направи нешто што је за добробит локалне заједнице.

„ Ми ћемо ово искористити као примјер за све друге активности. Циљ оштине Пале је да свака мјесна заједница има овакво игралиште. Успјели смо да ово доведемо у једно уређено стање и оно ће служити дјеци насеља Обилићево“, рекао је Југовић и додао да ће општина Пале увијек подржати овакве пројекте у свим мјесним заједницама на територији општине.