ГРАД ИСТОЧНО САРАЈЕВО ПЛАНИРА РЕАЛИЗАЦИЈУ 16 КАПИТАЛНИХ ПРОЈЕКАТА

ГРАД ИСТОЧНО САРАЈЕВО ПЛАНИРА РЕАЛИЗАЦИЈУ 16 КАПИТАЛНИХ ПРОЈЕКАТА

Скупштина града Источно Сарајево на сједници заказаној за сутра требало би да се изјасни о кредитном задужењу Града у износу 4.986.000  КМ,  с циљем реализације капиталних пројеката и рефинансирања постојећег кредитног задужења.

Кредитна средства биће искоришћена за реализацију 16 пројеката на подручју шест градских општина.

Предвиђено је да Град Источно Сарајево издвоји 300.000 КМ за израду пројекта и помоћ Митрополији дабробосанској у изградњи Духовног центра „Свети Сава“  у општини Источно Ново Сарајево.

За реконструкцију и адаптацију Културног центра Пале предвиђено је 200.000 КМ, а за изградњу атлетске стазе на стадиону „Влајко Петровић“ 350.000 КМ. Из кредитних средстава Града Источно Сарајево биће финансирана изградња Адреналин парка на Јахорини, те просторије амбуланте и туристичког инфо-бироа.

За реконструкцију улица у општини Соколац биће издвојено 420.000 КМ, а значајна средства планирана су за реконструкцију и изградњу пјешачке стазе и спортских објеката у тој општини.

За завршетак објекта Комуналног предузећа „Комил“ у Источној Илиџи предвиђено је 100.000 КМ, те још 150.000 КМ за реконструкцију Улице Меше Селимовића (спој Спасовданске и Равногорске улице).

Град Источно Сарајево финансираће изградњу улице од зграде Сипе до Улице Иве Андрића и помоћи изградњу зграде Гимназије на том локалитету. За те намјене предвиђено је 350.000 КМ.

За изградњу ватрогасног дома у општини Источни Стари Град планирано је 150.000 КМ, а за градњу објекта за смјештај полиције и амбуланту на Требевићу биће обезбијеђено 150.000 КМ.

Град Источно Сарајево из ових средстава извршиће санацију депоније у Трнову – Крупачке стијене, а вриједност тог пројекта износи 200.000 КМ.

На сједници Скупштине града биће разматране и Информација о стању у области водоснабдијевања и канализационе инфраструктуре на подручју града, Информација о стању на Универзитету у Источном Сарајеву, информације о стању здравствене заштите, борачко-инвалидске заштите, те Одлука о додјели награда и признања Града Источно Сарајево.