АЦО СТАНИШИЋ: У доношење одлука укључити удружења бораца и породица погинулих

АЦО СТАНИШИЋ: У доношење одлука укључити удружења бораца и породица погинулих

Поводом заједничке изјаве коју су потписали представници свих парламентарних странака, јавности се обратио Ацо Станишић предсједник Регуиналног одбора ДЕМОС-а Сарајевско-романијске регије.

Саопштење преносимо у цјелости.

“Асоцијација “Ствараоци Републике Српске” позвала је прије неколико дана на састанак лидере парламентарних партија из Републике Српске.

На позив предсједника Демоса Недељка Чубриловића, који због раније преузетих обавеза није био у могућности да се одазове позиву, састанку сам присуствовао као представник наше политичке партије.

Подршку раду Асоцијације су својим потписом на заједничку изјаву дали сви присутни представници политичких партија, како из власти, тако и из опозиције.

Изјава није прецизирала нити начине подршке, нити износе, већ је њом дата подршка иницијативи да се помогне рад Асоцијације, уз накнадно дефинисање начина.

Вјерујем да је господин Крајишник ненамјерном грешком у својим изјавама довео јавност у заблуду о закључцима овог састанка.

Нико од присутних тим потписом није имао намјеру да увриједи нити српске борце, нити породице погинулих, а још мање да укаља жртве и гробове наших јунака.

Ипак, пратећи реакције грађана, али и удружења произашлих из рата, увиђам да је сам овај догађај изазвао много гњева.

Свјестан проблема са којима се и данас сусрећу борци и породице погинулих, а као неко ко се увијек трудио бити на услузи овим категоријама становништва, покренуо сам питање ревизије потписане изјаве пред органима Демоса, на начин да се у њој јасно прецизира да ће у доношење одлука, поред политичких партија, бити укључена и удружења бораца и породица погинулих.

Само кроз разговор и компромисна рјешења можемо сачувати тај дио наше историје од тога да буде укаљана гњевом и мржњом.

Тако ћемо сачувати достојанство наших погинулих и одати почаст њиховим жртвама.

Слава им!”