Zašto i do kada će Paljani raditi protiv Pala???

Zašto i do kada će Paljani raditi protiv Pala???

Poznato je da se svake četiri godine održavaju opšti izbori u Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj za sve nivoe vlasti. Za srpskog člana Predsjedništva BiH, za Predsjednika Republike Srpske, za Parlament BiH i za Narodnu Skupštinu Republike Srpske.

Filigranski precizno rukovođeni Paljani nepogrešivo svaki put glasaju protiv Pala i protiv interesa i građana i same svoje opštine, a za, uglavnom, kandidate iz Lukavice za Narodnu Skupštinu. Zašto je to tako?

Opština Pale je centralna i najveća opština u sastavu Grada Istočno Sarajevo, a takođe ima i najviše stanovnika. Za Republiku Srpsku bi trebala takođe biti veoma važna iz mnogo razloga. Sa druge strane ova opština je u svim bitnim pitanjima zakinuta, ili nikada nije pitana ni o čemu. Bez obzira da li se radi o ekonomskim, političkim, privrednim, kulturnim, sportskim pitanjima, ekološkim, itd.

Sa druge strane predstavnici političkih partija iz Lukavice se utrkuju da što više investicija prigrabe za sebe sa bilo kog nivoa. S punim pravom. Bilo to iz Banjaluke, Sarajeva, Beograda, a vremenom će doći na red i evropski fondovi.  Pogledajte koliko se gradi i investira u Lukavici, a koliko na Palama. Samo naivni i budale mogu povjerovati u priču da je to tako i ćutati. Politički predstavnici partija iz Lukavice na Pale i Paljane gledaju samo i isključivo kao na glasačku bazu kako bi glasovima Paljana došli do vlasti, funkcija, moći i zašto ne reći miliona. I znate kako priča ide dalje…baš ih briga za Pale do narednih izbora.

Da li će biti investicija i radnih mjesta na Palama, novih fabrika, preduzeća, škola, vrtića, fakulteta to njih ne zanima, a pravo pitanje je zašto Paljani ne misle o sebi i za sebe? Zašto ne misle ko ih predstavlja u skupštini, šta će učiniti za Pale i ko su kandidati sa Pala. Da li će na idućem popisu biti konstatovano da su se Pale vratile na nivo broja stanovnika iz 1991. godine? Ma koga to još zanima.

Da li se neko može sjetiti koliko je odnijeto institucija i ustanova sa Pala zbog glasanja protiv Pala?! Da li nekog zanima što opada nivo privredne djelatnosti na Palama, što cijena nekretnina opada i što Pale nisu više atraktivne.

Ako vam je dobro onda ništa…