Slobodan Savić: Za plate savjetnika 1,2 miliona KM

Slobodan Savić: Za plate savjetnika 1,2 miliona KM

PALE – U opštini Pale i Skupštini grada Istočno Sarajevo rasipa se na sve strane, a opština Pale ne poštuje preporuku Vlade RS o štednji, pa se na rad administracije izdvaja mnogo više nego što bi trebalo, smatra paljanski Opštinski odbor SNSD-a.

Kako se navodi u saopštenju ove stranke, na pet savjetnika koliko ima načelnik opštine Pale, za četiri godine izdvoji se bruto oko 1,2 miliona maraka.

Prema navodima iz SNSD-a, na usavršavanja, stručnu literaturu, te informatičku opremu u opštini Pale troši se desetine hiljada maraka, a načelnik opštine i njegov zamjenik, te predsjednik skupštine i mnogi drugi u svojim kabinetima nemaju računar.

Paljanski SNSD ističe da novi savjetnik u Skupštini grada Istočno Sarajevo Slobodan Nagradić prima platu u Palama, a živi u Gradišci i ne pojavljuje se na svom radnom mjestu, a podsjećaju i da se opština Pale zadužila sa dva miliona maraka za izgradnju sportske dvorane.

– Da ironija bude veća, drugo mjesto potpredsjednika Skupštine grada pripada drugim konstitutivnim narodima, ako ih ima u Skupštini, a ako ne, ono ostaje upražnjeno. Međutim, koalicija SDS – PDP je i ovdje prekršila zakon i popunila ovo mjesto, prazneći još više ionako osakaćen budžet grada – navodi se u saopštenju.

Gradonačelnik Istočnog SarajevaVinko Radovanović je kazao da “sve i da hoće, nisu u poziciji da rasipaju, jer je ekonomska kriza uticala i na punjenje budžeta, koji će rebalansom biti umanjen za dva miliona maraka u odnosu na prvobitni plan”. Načelnik Pala Slobodan Savić odbacio je tvrdnje paljanskog SNSD-a, kazavši da nema nijednog savjetnika.

– Postoje savjetnici i stručni ljudi koji rade za opštinsku Administrativnu službu i čiji je angažman potpuno opravdan – poručio je Savić. On je naglasio da je “dvorana želja većine građana.”

– Opština Pale zadužuje se za dodatni milion maraka, da bi izašla u susret Vladi RS i uradila dio spoljnog uređenja oko nove škole u izgradnji, iako to nije njena obaveza – istakao je Savić

Glas Srpske