PRIKUPLJENO 28 DOZA KRVI

PRIKUPLJENO 28 DOZA KRVI

Na Palama je danas organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi povodom Nedjelje Crvenog krsta, u kojoj je prikupljeno 28 doza ove dragocjene tečnosti.
Akciji, koju su organizovali Savjet mladih Pale i Opštinska organizacije Crvenog krsta u saradnji sa Odjeljenjem za transfuziju krvi Bolnice Istočno Sarajevo, odazvalo se više od 45 lica.

Predsjednik Savjeta mladih Pale Kristina Kovač rekla je Srni da već petu godinu organizuju akciju darovanja krvi u Domu zdravlja.

“Izuzetno mi je drago što smo ovu akciju organizovali u Nedjelji Crvenog krsta, koja se obilježava i u drugim opštinama širom Republike Srpske. Odazvao se veliki broj mladih zbog toga što smo u neku ruku i htjeli da probudimo njihovu svijest o važnosti darovanja krvi”, kaže Kovačeva.

Ona dodaje da Savjet mladih nastavlja da radi na svim aktivnostima koje se odnose na poboljšanje stanja mladih u lokalnoj zajednici.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Pale Jelena Petrović navela je da je današnja akcija jedna od najuspješnijih, jer je odziv nadmašio sva očekivanja.

Petrovićeva je istakla da se sve više mladih uključuje u dobrovoljno davalaštvo i da je to jedan od najljepših načina da pokažu humanost, te podsjetila da to mogu učiniti svi koji imaju do 65 godina.

Predsjednik Moto-kluba “Pale” Dejan Simanić izjavio je da drugi put daje krv i da taj klub uvijek podržava ovakve akcije.

Srna