ПУНА ПОДРШКА ВЛАДЕ И ПРЕДСЈЕДНИКА СРПСКЕ

ПУНА ПОДРШКА ВЛАДЕ И ПРЕДСЈЕДНИКА СРПСКЕ

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да је порука данашњег сусрета са предсједником Републике Српске Жељком Цвијановић да Српска, Влада Српске и све њене институције чврсто стоје иза локалних заједница и да се у наредном периоду очекује пуна подршка у реализацији планираних пројеката на подручју ове локалне заједнице.
Југовић је рекао новинарима да је током посјете предсједника Српске Палама разговарано о реализацији инвестиционих пројеката које општина спроводи, као и о утицају епидемије вируса корона на пуњење буџета општине и реализацију свих сегмената пословања општине, почевши од субвенција, подстицаја, стипендија, пронаталитетне политике.

“У сваком случају можемо бити задовољни”, навео је Југовић.

Он је рекао да у наредном периоду на подручју општине Пале треба да буду реализовани пројекти који су већ потписани, додајући да је једина мана тренутно недостатак инвеститора и њихова велика заузетост на простору Сарајевско-романијске регије.

Југовић је истакао да се може очекивати да сви пројекти буду реализовани на вријеме.

Он је рекао да је Цвијановићева посјетила и вртић “Бубамара”, гдје се гради додатни објекат који треба да прими око 120 дјеце.

Југовић је нагласио да је и то доказ да општина Пале иде напријед, као и да је ове године уписано више 20 основаца.

“Све то показује да се општина Пале развија и расте и као начелник сам поносан на то. Дјеца су наша радост, наша будућност и нада Републике Српске”, рекао је Југовић, који је захвалио предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић за посјету.

Цвијановићева је данас посјетила и Дома здравља Пале, гдје је у току санација зграде.

Срна