Промовисана збирка поезије Миленка Дачевића у Чајничу

Промовисана збирка поезије Миленка Дачевића у Чајничу

У сали Дома културе “Филип Вишњић” у Чајничу синоћ је одржано поетско вече “Мики и пријатељи” и промовисана збирка пјесама “Искре” бесједника и пјесника Миленка Дачевића.

Поетско вече је било хуманитарног карактера, а сав новац од продатих књига диниран је  Фонду за реконструкцију крова Храма Успенија Пресвете Богородице у Чајничу.

Уз предивне стихове и изузетну рецитацију самог аутора, програм су уљепшали и обогатили иструменталисти Драшко и Марко Спасојевић, уз њежне и емотивне звуке фруле и гитаре, те хор “Красница” који је извео Дачевићеву пјесму ” Захвалност Красници “.

– Пуно ми је срце, душа испуњена! “Искре” од дана објављивања без престанка сијају широм Републике Српске, Србије и Црне Горе. Ово је било посебно вече, које ћу памтити до краја живота. Хвала мојим родитељима, сестрама, сродницима, пријатљима, сарадницима…Испунио сам неку мисију добре воље, људима се то допало. Идемо даље! Нови градови, нове промоције, турнеје, наступи… Поезија ме обасјава неизмјерним задовољством – рекао је Дачевић.

Књига поезија “Искра” садржи поеме, епске и лирске стихове посвећене љубави, отаџбини, мајци, жени.

Поезија Миленка Дачевића је отргнуће од слабости савременог свијета, изражена узвишеним принципима, саткана од хришћанских и непролазних вриједности она бесједи о спасењу, о чојству предака, о патриотизму и срећи кроз заједништво, те идеалима и просвјетитељству као смислу бивствовања.

– Свјетло свијетли и у тами. Довољна је једна искра свјетлости да разбије (културолошку) таму – закључио је Дачевић