ОТВОРЕНО ПИСМО ДАРКА БАБАЉА МИЛОРАДУ ДОДИКУ

ОТВОРЕНО ПИСМО ДАРКА БАБАЉА МИЛОРАДУ ДОДИКУ

Поштовани господине Додик,

Дужност предсједника Републике Српске је да води рачуна о свим грађанима, обезбјеђује равномјеран развој свих дијелова Републике Српске, обезбјеђење здравствене заштите свим грађанима, унапређује образовање, развој културе и спорта, побољшање услова за живот. Нажалост, данас имамо стотине угашeних привредних субјеката, уништен здравствени систем са милионским дуговима, гашење подручних школа, култура и спорт су одавно замрли, а резутат  Вашег рада је десетине хиљада српске дјеце која чекају да оду у иностранство и никад се више не врате у Републику Српску, најсиромашнију државу у Европи, ако смо још држава.
Дужност предсједника Републике Српске  требало би да буде  очување Републике Српске, њених обиљежја и симбола. Химна треба да велича огњиште и отаџбину, јунаштво српског народа, а не да велича дом и домовину. Грб не представља ништа осим хрватске круне на њему.
Нажалост Ви се не понашате као предсједник Републике Српске, али то нисам ни очекивао од човјека који је предао Хрватима Јасеновачку грађу и омогућио главном војном свешетенику усташке војске да га прогласе свецем. Сад би ти исти Хрвати требали да штите интересе српског народа, а као нову услугу Ви им градите аутопутеве преко територије Републике Српске који ће бити најкраћа веза сјеверног и јужног дијела Хрватске.

Нисам ништа другачије очекивао од човјека који је гласао за Венс-Овенов план, продао Брчко, регистарске таблице Републике Српске, формирао Суд и Тужилаштво БиХ, укинуо химну Боже правде и грб Немањића, укинуо платни промет са Србијом, потписао Прудски споразум о регионализацији Босне и Херцеговине.Нисам ништа другачије очекивао од човјека који је дошао на чело Републике Српске на тенковима Сфор-а као свјежи дашак вјетра на Балкану.

Дужност предсједника Републике Српске  требало би да буде  патриотизам. Требали сте  доказати своје јунаштво и храброст у најтежим тренуцима за Републику Српску и њен народ, када се Република Српска стварала и бранила. Нажалост, Ви сте ратни профитер, издајник свог народа, једини опозиционар стварању Републике Српске.  У обрачуну са истакнутим и доказаним патриотама, војницима и официрима Војске Републике Српске,  користите припаднике тзв. Армије БиХ и то оне који су били припадници јединица које су починиле најтеже злочине над Србима у Босни и Херцеговини.

Дужност предсједника Републике Српске је  да ради у интересу српског народа у Републици Српској а не да измишља непријатеље зарад очувања своје позиције и материјалног богатства, позиција и богатства својих страначких колега.

Данас су борци  без посла, без перспективе за себе и своју породицу и представљају људе другог реда у држави за коју су се борили и коју су стварали. Врхунац цинизма  је да Ви говорите о ратним постигнућима, јунаштву и пожртваованости припадника Војске Републике Српске. Често се запитам да ли Вас је имало страмота и да ли Вам образ може поднијети то што радите Републици Српској.

Молим Вас господине Додик да се почнете понашати као предсједник Републике Српске и да научите једном шта су Ваше дужности.

Будућност Републике Српске је неупитна јер  Република Српска је створена  без Вас и опстаће и постојаће и без Вас и након Вас,а историја све памти.

И на крају за разлику од Вас ја се с поносом могу потписати:

Дарко Бабаљ
учесник Одбрамбено-отаџбинског рата
војник Војске Републике Српске