ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ГЛАВНЕ УЛИЦЕ У ЦЕНТРУ ОПШТИНЕ

ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ГЛАВНЕ УЛИЦЕ У ЦЕНТРУ ОПШТИНЕ

Завршена је реконструкција дијела Улице Српских ратника у центру Пала, за шта је Влада Републике Српске обезбиједила 200.000 КМ.
Шеф кабинета начелника општине Пале Срђан Шекара изјавио је новинарима да је данас успјешно завршен један од важнијих пројеката у области обнове путне инфраструктуре на подручју те локалне заједнице.

“Укупна вриједност пројекта је 300.000 КМ, с тим што је дио који је данас асфалтиран вриједан 200.000 КМ, док ће у наставак пута према Подвитезу бити уложено 100.000 КМ”, објаснио је Шекара.

Он је нагласио да је средства у потпуности обезбједила Влада Републике Српске, а ријеч је о пројектима који је кандидовао град Источно Сарајево.

Према његовим ријечима, то су средства која смо добили преко града Источно Сарајево и градоначелника Љубише Ћосића који је кандидовао, не само пројекте на подручју општине Пале, него са подручја свих шест градских општина.

Шекара је рекао да су ови пројекти наишли на безрезерну подршку Владе Српске.

Он је захвалио Влади Републике Српске и премијеру Радовану Вишковићу јер су препознали вриједност скоро сваког пројекта који је општина Пале кандидовала републичким институцијама.

Шекара сматра да су као општина, која је самостално инвестирала седам милиона КМ из буџета и уз помоћ Владе Српске, направили озбиљан развојни искорак који грађани могу да примјете и то су радили на основу исказаних рјешења и потреба који су кандидовали грађани Пала.

Срна