Десети Фестивал науке у Бањалуци 18. и 19. маја 2022. године

Десети Фестивал науке у Бањалуци 18. и 19. маја 2022. године

Више од 150 експеримената и презентација, више од 30 излагача, 32 пројекције планетаријума и шест пројекција научно-популарне представе за дјецу очекује посјетиоце овогодишњег Фестивала науке у Бањој Луци.

Десети по реду Фестивал науке у организацији Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске биће одржан 18. и 19. маја 2022. године (сриједа и четвртак) на двије локације: у Каменој кући на тврђави Кастел у Бањој Луци (експерименти и презентације) и на Природно-математичком факултету Универзитета у Бањој Луци, гдје ће бити смјештен планетаријум и акваријум/тераријум и приказане пројекције представе „ Сунчев систем на великом одмору” коју су припремили УГ “Бозон”, Природно-математички факултет Универзитета у Бањој Луци и Католички школски центар.

Како видјети звук, како чути слику, како настаје дуга, чудовиште у чаши, биљка у епрувети, паметни аутић, научни квизови и радионице, интерактивне мозгалице и игрице… неки су од садржаја који очекује посјетиоце Фестивала. За богат фестивалски садржај побринули су се представници факултета оба јавна универзитета у Републици Српској као и ученици и наставници средњих школа из више градова Српске.

Током дводневе смотре научно-популарних садржаја врата Камене куће на Кастелу и Природно-математичког факултета у Бањој Луци биће отворена од 10 до 19 часова, с тим што су посјете тераријуму и акваријуму од 10-16 часова.

Популаризација науке и њено представљање на што занимљивији начин интересантан предшколарцима, основцима и средњошколцима, али и осталим посјетиоцима, циљ је и овог фестивала науке.

Улазак на Фестивал је бесплатан