ВАЖНО!!! Покрет оснивања Кнежевине Српске (ПОКС) неће подржати ни једног кандидата за предсjедника Републике Српске.

ВАЖНО!!! Покрет оснивања Кнежевине Српске (ПОКС) неће подржати ни једног кандидата за предсjедника Републике Српске.

БАЊА ЛУКА – Покрет оснивања Кнежевине Српске (ПОКС) која дjелује на територији Републике Српске, а сестринска је странка парламентарне партије ПОКС у Србији, позива своје присталице и све монархисте да не гласају ни за једног кандидата за председника РС.
“ПОКС не подржава ни једног кандидата за предсједника Републике Српске зато што се ми залажемо за монархистички облик уређења. Наш главни програмски циљ је да Република Српска треба да буде Кнежевина на челу са династијом Карађорђевић и због тога не можемо подржати ни једног кандидата који треба да буде предсједник у републиканском уређењу. Монархистичко уређење Српске би нас одмах приближило са Србијом и успоставило чвршћу сарадњу и везе, много више него избор било код предсједника” – изјавио је предсједник Покрета оснивања Кнежевине Српске, мр Владимир Јелић.
ПОКС позива своје присталице да за изборе за Народну Скупштину Републике Српске и Представничког дома Парламента БиХ, подрже оне кандидате који ће радити у интересу Републике Српске, на јачању њених институција и враћању оних које су предате у надлежност централних власти.
“Веома смо разочарани начином вођења изборне кампање, која умјесто да буде у духу толеранције, демократије и успостављања српског јединства, претворила се у прикупљање јефтиних политичких поена, такмичење у увредама и међусобним оптужбама. Национално јединство и слога потребнији су нам него икада, а власт и опозиција су показали велику политичку незрелост, као и да су им њихови интереси пречи од народа и државе” – додао је Јелић.