Бесплатно љетовање за вуковце средњих школа

Бесплатно љетовање за вуковце средњих школа

На иницијативу српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика Олимпијски центар “Јахорина” обезбиједио је бесплатан тродневни боравак на олимпијској љепотици за матуранте свих средњих школа у Српској који су завршили средњу школу са просјеком 5, изјавио је предсједник Надзорног одбора ОЦ “Јахорина” Недељко Елек.

Представљајући акцију “Одличне оцјене за олимпијско љето”, Елек је на конференцији за новинаре на Јахорини рекао да ова акција показује да Република Српска као држава води рачина о младим људима, а нарочито оним који су се истакли успјесима и који, као и Олимпијски центар, биљеже чисте петице.

– Ми смо прекјуче предали своју ђачку књижицу, а то је наш полугодишњи обрачун. Само у првих шест мјесеци ове године остварили смо добит од пет милиона и 288.000, што значи да смо послије “Електропривреде Републике Српске” најуспјешније предузеће у јавном сектору – истакао је Елек.

Према његовим ријечима, чињеница посљедица је огромних улагања Владе Републике Српске у ОЦ “Јахорина”, који је покретач развоја цијелог истока Српске.

– У овом тренутку јавне инвестиције Владе Републике Српске износе 170 милиона КМ, док су приватне надмашиле милијарду и по. Међутим, нигдје се није брже вратио новац Владе Републике Српске као на Јахорини, о чему говоре подаци о огромном броју туриста који долазе, али и цијени метара квадратних, која је сада иста као у Београду. Поносни смо што смо од Јахорине направили пету дестинацију у свијету по броју посјета и мислим да ћемо дати добар пример вуковцима и да ће се лијепо провести на Јахорини – поручио је Елек.

Он је изразио огромну захвалност Додику за континуирану подршку Јахорини, али и овако значајним акцијама.

Вуковци из више од 80 средњих школа у Републици Српској 80 могу се пријавити за бесплатан тродневни боравак на Јахорини. Потребно је да директори средњих школа пошаљу списак ђака вуковаца у Олимпијски центар до понедјељка, 15. августа, након чега ће их Управа ОЦ “Јахорина” контактирати са прецизним детаљима.

Вуковци од Требиња до Босанског Шамца, на свом тродневном одмору имаће прилику да потпуно бесплатно испробају све љетње садржаје на Јахорини међу којима су “Олимп парк” који обухвата, између осталог, панорамско разгледање гондолом Пољице, педалину, кајак, зиплајн и Адреналин парк.