Trump nahvalio Plivin antibiotik

Trump nahvalio Plivin antibiotik

U kombinaciji s lijekom protiv malarije Sumamed djeluje na koronavirus, ovo bi moglo promijeniti povijest medicine!

Dok cijeli svijet strepi zbog koronavirusa koji sije smrt, a najžešći je trenutno u Europi, američki predsjednik Donald Trump umiruje javnost objavom na društvenom mreži u kojoj piše kako bi kombinacija lijeka protiv malarije i Plivinog sumameda (azitromicina) mogla biti velika prekretnica u povijesti medicine, sugerirajući da bi mogli efikasno liječiti zaražene koronavirusom.

Pohvalio je i FDA (Američku agenciju za hranu i lijekove), te je poručio da odmah startaju s ovakvom terapijom oboljelih.

– Ljudi umiru, brzo djelujte i Bog vas sve blagoslovio- poručio je Trump, te pobrao preko 270.000 lajkova.

Na njegovu objavu odmah se nadovezao i Nenad Bakić, poznati hrvatski poduzetnik, koji je ponosno dometnuo kako  je azitromicin izumljen u Hrvatskoj u Plivi, sada članici Teva grupacije. Podsjetimo, ovaj antibiotik poznatiji pod imenom sumamed otkriven je 1980. godine i godinama uspješno liječi infekcije dišnih puteva.

–  Ako se ovo pokaže točnim, Hrvatska će po tome postati ‘malo’ poznatija nego po kravati i nogometnoj repki. Ovo ad hoc istraživanje indicira da kombinacija klorokin i azitromicin radi- istaknuo je Bakić i na svom Facebook profilu, podijelivši i link na francusko istraživanje koje pokazuje da je kombinacija lijekova hidroksiklorokina, kojim se liječe oboljeli od malarije, i azitromicina, efikasna u liječenju oboljelih od COVID-a 19.

https://zadarski.slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/nakon-sto-ga-je-pohvalio-trump-sada-i-francuzi-pisu-da-se-gradonacelnik-nice-izlijecio-pomocu-plivinog-sumameda-no-sve-je-jos-nedovoljno-istrazeno-1011005?fbclid=IwAR1Fw3rJNfxxGzpjOAhb3kCnICL2SgtZwIhJ4Bbs7k9q2M3ApRMWtYK0ph8