„Putevi RS“ nabavljaju softver za 3,6 miliona i službena vozila za 680.000 KM

„Putevi RS“ nabavljaju softver za 3,6 miliona i službena vozila za 680.000 KM

– Planirane nabavke „Puteva“ u 2018. godini iznose 92 miliona KM
–  Konsultantske usluge koštaće 4,2 miliona KM
– U putnu infrastrukturu biće uloženo 82,2 miliona KM

BANJALUKA – „Putevi Republike Srpske“ planiraju u ovoj godini da za nabavku poslovnog softvera izdvoje 3,6 miliona KM, a neće štedjeti ni na kupovini službenih vozila za koja namjeravaju potrošiti čak 680.000 KM.

Za razliku od prošlogodišnjeg, Plan javnih nabavki „Puteva RS“ ove godine je teži za oko 36 miliona maraka.

Planom javnih nabavki za 2018. godinu predviđene su nabavke u ukupnom iznosu od 91,88 miliona KM sa PDV-om, a najveći iznos, oko 82 miliona KM, predviđen je za radove na putevima.

Iako najveći dio planiranog novca u ovoj godini „Putevi“ namjeravaju da potroše za rekonstrukciju putne infrastrukture, značajan iznos planiran je i za novi softver, vozila te konsultantske usluge.

Tako će, prema objavljenom dokumentu, nabavka i implementacija poslovnog softvera, koja je predviđena u drugom kvartalu, koštati „Puteve“ 3,6 miliona KM.

Neće se štedjeti ni na konsultantskim uslugama za koje preduzeće planira da izdvoji 4,2 miliona KM, ali ni na nabavci novih vozila za koja „Putevi“ namjeravaju potrošiti čak 680.000 KM. Ova nabavka planirana je u trećem, a zaključenje ugovora u četvrtom kvartalu.

Za advokatske usluge planirano je 58.000 KM, za nabavku računara i računarske opreme 9.000 KM, za marketinško predstavljanje preduzeća 6.000 KM i dr.

Kada su u pitanju ulaganja u putnu mrežu, najveći iznos od 23,8 miliona KM, „Putevi“ planiraju da utroše za modernizaciju puta  Nevesinje – Berkovići, dužine 15,3 km.

Predviđena je i izgradnja nekoliko kružnih raskrsnica, izgradnja i rehabilitacija regionalnih  puteva, sanacija klizišta i drugo.

Iz „Puteva“ nismo uspjeli dobiti komentar u vezi sa planiranim nabavkama u ovoj godini.

CAPITAL: Marina Čigoja