Počelo rušenje hotela „Jahorina“ (VIDEO)

Počelo rušenje hotela „Jahorina“ (VIDEO)

JAHORINA – Na Jahorini je počelo rušenje istoimenog devastiranog hotela, a koji su kupili novosadski „Galens“ i fočanski „Pavgord“ kako bi na istom mjestu gradili najveći hotel na planini, potvrđeno je portalu CAPITAL.

hotel jahorina

Ove kompanije su, na licitaciji održanoj početkom jula prošle godine, kupile devastirani hotel „Jahorina“ za 3,5 miliona maraka, a rok da počnu sa gradnjom novog hotela na istoj lokaciji je jul ove godine, što je i ispoštovano. Rok za završetak gradnje hotela je tri godine od kupovine, odnosno do jula 2022. godina.Video Player00:0000:001. “Rušenje hotela Jahorina”0:23

U planu je izgradnja luksuznog objekta koji će imati hotelski i apartmanski dio namijenjen za prodaju, sa više od 40.000 metara kvadratnih prostora.

“Planirani hotel visoke kategorizacije imaće određen broj luks soba, igraonicu za djecu, restorane, kafe bar i centralni hol, odnosno prostor koji turistima pruža svojevrsno utočište od promjenjivog vremena. Komoditet smještajnih jedinica je iznad svakog standarda i modernih trendova minimalizacije i uštede na gostima. Najzahtjevniji gosti će biti u mogućnosti da se osjećaju kao kod kuće, i bolje od toga. Za posjetioce će biti na raspolaganju hotelski velnes i fitnes centar koji će da ponudi SPA zonu sa bazenima, teretanu, kao i mnoštvo pratećeg sadržaja”, rekli su ranije za medije u “Galens investu”.

Investitori tvrde da će kompletna izgradnja hotela “Jahorina” koštati 100 miliona evra.

hotel jahorina galens

Hotel „Jahorina“ izgorio je 2002. godine, a za vrijeme rata u njemu su bile smještene izbjeglice.

„Galens“ trenutno gradi stambeno – poslovene komplekse u Beogradu i Novom Sadu, te turistički kompleks „Zlatiborski biser“. O njihovim investicijama CAPITAL je pisao ranije, o čemu možete čitati na ovom linku.

Ta firma je zajedno s „Pavgordom“ kupila i nekadašnju Pavlović banku, koju su preimenovali u Našu banku.

Investicija na Jahorini bila je i u fokusu sukoba funkcionera paljanskog SNSD-a, načelnika opštine Pale Boška Jugovića i predsjednika Nadzornog odbora OC „Jahorina“ Nedeljka Eleka, o čemu je CAPITAL pisao u tekstu „Investitori iskorišteni za politički obračun Elek – Jugović“.

CAPITAL: Svjetlana Šurlan