LJEVNAIĆ: Ostvarili smo istorijske rekorde u poslovanju

LJEVNAIĆ: Ostvarili smo istorijske rekorde u poslovanju

DIREKTOR Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić ocijenio je da je ovogodišnja ski-sezona najuspješnija u istoriji Jahorine koja je pokretač privrede ovog regiona.

U ovoj godini gotovo svaki dan bilježimo po 6.000 skijaša na našim stazama. Do sada je na Jahorini skijalo preko 300.000 skijaša, a u baznoj godini ih je bilo 32.000, odnosno zabilježeno je povećanje od gotovo 900 odsto. Poređenja radi, prošle sezone koja je bila najuspješnija u istoriji Jahorine imali smo oko 265.000 skijaša – rekao je Ljevnaić Srni.

On je naveo da je Jahorinu do sada posjetilo najmanje i 100.000 neskijaša koji su imali priliku uživati u svim dodatnim aktivnostima.

Ljevnaić je rekao da o uspjesima Olimpijskog centra puno govori i podatak da je cijena metra kvadratnog na Jahorini sada dostigla 10.000 KM, kao i da su svi smještajni kapaciteti na Palama, Sarajevu i Istočnom Sarajevu u potpunosti popunjeni.

– Naš promet je povećan za više od 700 odsto u odnosu na baznu sezonu 2016/17. godinu – istakao je Ljevnaić, koji je ponovo proglašen za najmenadžera na 43. Izboru najuspješnijih poslovnih ljudi i kompanija jugoistočne i srednje Evrope.

To priznanje, dodao je, jednako pripada svakom zaposlenom u Olimpijskom centru „Jahorina“.

Ljevnaić je potvrdio da je pokrenuo edukativne profile na društvenim mrežama, enciklopediju skijanja, s ciljem edukacije najmlađih skijaša i ekspanzije skijanja kao sporta.

On je dodao da putem svog profila na „Instagramu“ akciju „Hiljadu skija za djecu“, da će biti obezbijeđeno i uručeno djeci 1.000 pari njihovih prvih skija, a pravo učešća imaju djeca i mladi iz regiona starosne dobi od sedam do 18 godina.

Ljevnaić je rekao i da mu je želja da da sa saradnicima izgradi skijaški kamp za djecu, gdje bi cijena noćenja sa hranom bila maksimalno 500 dinara ili 10 KM.

On je podsjetio na velike investicione projekte koji su realizovani na Jahorini koji podrazumijevaju izgradnju najmodernijeg sistema osnježavanja, uređenja ski staza, novih liftova i kabinske gondole, osvjetljenja, izmjenu vizuelnog identiteta itd.

Cilj menadžmenta Olimpijskog centra je, kaže, i podsticanje proizvodnje domaćih proizvoda – sira, meda, mesa, čaja, rakije, vina, što bi trebalo da se ponudi na prodaju turistima na Jahorini.

– Jahorina je sinonim grupi od čak 100 fabrika, s obzirom da samo od nje živi i radi 3.500 ljudi, a ima potencijal da zaposli sve ljude iz regije. Jahorina je pokretač privrede ovog regiona – rekao je Ljevanić

Tome, kaže, svjedoči ogromno interesovanje investitora, navodeći podatak da se na Jahorini trenutno gradi više od 300.000 kvadrata sa prosječnom cijenom od 5.000 KM što je 1,5 milijarda KM.

Prema njegovim riječima, ukoliko se uzme u obzir da je porez 17 odsto, može se doći do podatka da je država već vratila iznos uložen na Jahorini.

– Naš sljedeći veliki korak je investicija Gondola Pale – Jahorina, s idejom da svu gradnju prebacimo na Pale i da Jahorinu zaštimo i rasteretimo – rekao je Ljevnaić i dodao da je u potpunosti promijenjen pristup radu i da gosti primjete ogroman napredak zahvaljujući edukcijama, treninzima i usavršavanjima.

Jahorinu, prema vremenskoj prognozi, očekuju najmanje još dva mjeseca odličnog skijanja, dnevnog i noćnog, ali i sjajnih zabava, dnevnih i noćnih žurki, laže direktor Olimpijskog centra i dodao da je najveći spektakl zakazan za 11. i 12. mart – manifestaciju elektronske muzike „Vinter Medžik baj Brodolom“.

Ljevnaić je pozvao sve ljubitelje Jahorine da od ove olimpijske ljepotice naprave sjetsku senzaciju, a to je moguće stvaranjem duha optimizma, sa novim projektima, uz poštovanje prirode. „Novi projekti su uvijek najjača poluga za motivisanje ljudi. Baš zbog toga vjerujem u to“, zaključio je Ljevnaić.

(Srna