Kada će biti realizovan projekat uređenja zelenih površina u Palama?

Kada će biti realizovan projekat uređenja zelenih površina u Palama?

Spin.info

Opština Pale u saradnji sa UNDP-om treba da implementira projekat koji su građani u decembru birali putem glasanja, a na osnovu tri izabrane teme koje je definisao Forum građanskih inicijativa.

Građani Pala kao najbolju inicijativu izabrali su uređenje zelenih površina centra Pala.

Iako se odavno trebalo početi sa realizacijom ovog projekta u interesu svih građana, uređenje zelenih površina u centru Pala još uvijek nije počelo, s obzirom da nije izabrana nevladina organizacija koja bi u saradnji sa opštinom Pale i UNDP-om provodila ovaj projekat.

Kada je riječ o procedurama nejasno je i ko će birati izvođača projekta, da li Forum građanskih inicijativa, UNDP ili ipak opština Pale koja bi trebala provesti transparentnu proceduru izbora i poštovanja zakonskih akata kao i usvojene standarde rada u zajednici.

Nezvanično, postoje informacije i saznanja da bi implementator projekta mogao biti neko iz kabineta samog načelnika, što bi dovelo do sukoba interesa i nezadovoljstva građana Pala.

Opština Pale u narednom periodu trebala bi provesti transparentnu proceduru poštujući donijete akte i usvojene standarde rada u zajednici, kao i saradnju sa civilnim društvom da bi projekat bio realizovan na zadovoljstvo svih građana Pala, onako kako su to radile i druge opštine u Republici Srpskoj.

Spin.info