Druga regionalna konferencija “Saradnja institucija, javnog i privatnog sektora i nvo”

Druga regionalna konferencija “Saradnja institucija, javnog i privatnog sektora i nvo”

Najava događaja

u srijedu, 22.06.2022. sa početkom u 12 časova na Ekonomskom fakultetu u Palama biće održana Druga regionalna konferencija “Saradnja institucija, javnog i privatnog sektora i nvo” na kojoj će učešće uzeti predstavnici privrede, politike, nvo i državne uprave, a čiji je cilj jačanje demokratske kulture dijaloga i saradnje institucija vlasti i organizacija civilnog društva u Republici Srpskoj, podsticanje razvoja civilnog društva i dobre uprave u Republici Srpskoj u želji da preuzmu odgovornost za utvrđivanje potreba i interesa građana i kreiranje javnih politika usmjerenih ka njihovoj realizaciji.

Regionalna konferencija se održava na Palama, na Ekonomskom fakultetu sa početkom u 12:00 časova, a prisustvovaće Prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar prosvjete, Branko Ružić, ministri u Vladi Republike Srpske, ministar u Savjetu ministara, Staša Košarac, načelnik opštine Pale, Boško Jugović, NJ.E. Uladzimir Ulakhovich, izvanredni i opunomoćeni ambasador Republike Bjelorusije za BiH, sa sjedištem u Mađarskoj i Prvi sekretar, Pavel Pigal, predstavnici nvo i drugi gosti.

U večernjem terminu u pratećem programu će biti održana promocija knjige Dr Slavka Ždrala “Borba moja za živote drugih sjećanja 1992-2020”. Na promociji će prisustvovati autor knjige, nakon čega će biti otvorena izložba fotografija povodom 30 godina od osnivanja Republike Srpske.

Organizator regionalne konferencije je udruženje Mreža NVO Republike Srpske uz podršku Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Olimpijskog centra Jahorina.