Donacija Nešića bolnici “Srbija”: Aparat od 5.700 КM, plaćen 58.500 КM?

Donacija Nešića bolnici “Srbija”: Aparat od 5.700 КM, plaćen 58.500 КM?

ISTOČNO SARAJEVO – Vršilac dužnosti direktora preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenad Nešić donirao je prije par dana bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu medicinski aparat vrijednosti 58.500 КM, za dijagnostikovanje perifernih arterijskih bolesti.

Međutim, u medijima se danas pojavila informacija da, isti ovakav aparat, lako možete naći u slobodnoj prodaji ili naručiti putem intereneta za nešto više od 2.500 hiljade evra.

Na zvaničnoj internet stranici proizvođača stoji da, baš ovaj aparat, košta 2.550 funti, odnosno oko 5.700 КM.

Da li je aparat koji košta oko 5.700 КM, plaćen 58.500 КM?

V.D. direktora preduzeća „Putevi RS“ Nenad Nešić je u izjavi za Кateru istakao da je uprava ovog preduzeća od bolnice „Srbija“ Istočno Sarajevo dobila zahtjev za donaciju od 58.500 КM kojom bi se kupio neophodan aparat za liječenje perifernih arterijskih bolesti.

U navedenom zahtjevu kao prilog dobili smo predračun vrijednosti potrebnog aparata. Nakon što smo dobili zahtjev, komisija sastavljena od strane zaposlenih u Javnom preduzeću „Putevi“ a koja odlučuje o zahtjevima za donaciju, je uputila preporuku upravi Javnog preduzeća „Putevi RS“ da se navedena donacija može odobriti. Nakon toga, uprava je donijela odluku o odobravanju donacije bolnici „Srbija“ u iznosu od 58.500 КM za nabavku potrebnog medicinskog aparata – objasnio je Nešić.

Nešić je takođe naveo da je nakon odluke uprave, Javno preduzeće “Putevi RS” prebacilo navedena sredstva na račun Bolnice „Srbija“ Istočno Sarajevo.

– Nakon toga, koliko je nama poznato, JZU Bolnica „Srbija“ je sprovela Javnu nabavku u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama i kupila navedeni aparat. O svim daljim informacijama u vezi sa navedenim aparatom, da li odgovara specifikacijama, da li košta toliko ili ne, obratite se bolnici „Srbija“ – istakao je Nešić.

On je još jednom ponovio da je bolnica „Srbija“ poslala zahtjev i u prilogu zahtjeva predračun, te da su oni samo postupili po zahtjevu, odobrili donaciju, navedena sredstva prebacili na račun, a da je sve vezano za nabavku uradila bolnica „Srbija“.

Pokušavali smo da dobijemo izjavu i od vršioca dužnosti direktora bolnice “Srbija” Nebojše Šešlije, ali nije odgovarao na poruke i pozive.