Aktivisti NDMB doneli šut iz Savamale pred Ministarstvo

Aktivisti NDMB doneli šut iz Savamale pred Ministarstvo

Inicijativa Ne davimo Beograd simboličnom akcijom donošenja šuta iz Savamale ispred Ministarstva finansija poručila je bivšem gradonačelniku Siniši Malom “da može bežati s funkcije na funkciju, ali da se ne može sakriti od odgovornosti za svoja dela”. Tokom dana komunalne službe su uklonile šut.

Kako su naveli u saopštenju, Mali, koga smatraju odgovornim za dešavanja u Savamali, nakon dve godine od rušenja “umesto na optuženičkoj klupi biva unapređen u ministra”.

“Uprkos tome što je imenovan od tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića za nalogodavca ovog dela, uprkos tome što je njegova bivša supruga svedočila da joj se hvalio da je organizovao raščišćavanje terena, uprkos tome što je policijski izveštaj koji je tek nakon godinu dana poslat tužilaštvu utvrdio da je bilo potrebno angažovanje nekoliko gradskih službi pri rušenju, protiv Siniše Malog, kao ni protiv drugih učesnika, nije podignuta optužnica niti je započeta istraga”, navodi Inicijativa.

Predstavnici ove inicijative naglasili su i da je Mali “učesnik je brojnih afera o kojima institucije ćute”.

“Sve ovo nam govori da je vlast uspela da ostvari punu kontrolu nad institucijama i da zakoni ne važe jednako za sve naše građane. Dokaz za ovo je i činjenica da se aktivistima Ne davimo Beograd sudi u više od 30 slučajeva i da smo do sada kažnjeni sa 180 hiljada dinara zbog organizacije protesta kojima smo ukazivali na kršenje zakona tokom sprovođenja projekta ‘Beograd na vodi’ i pozivanja na kažnjavanje odgovornih za organizovanje, sprovođenje i zataškavanje rušenje pod maskama u Hercegovačkoj ulici”, saopšteno je.

Bahati postupci funkcionera vladajuće stranke se nagrađuju, a sudskim procesima i kaznama guši se glas nezadovoljstva građana, dodaju iz Ne davimo Beograd.

Ruševine iz Hercegovačke ispred Ministarstva finansija, ne davimo beogradIzvor: Promo/Ne davimo Beograd