Слава општине Пале

Слава општине Пале

Начелник општине Пале Бошко Југовић je нагласио да се приводе  крају радови на вјештачком осњежавању, приводе се крају радови на Романијској улици уз подршку Владе Србије која је дала милион КМ, и остали пројекти које инвестира општина. Не смије се заборавити куповина фабрике `Фамос`, што је Влада Српске подржала са милион КМ, а општина се кредитно задужила 1,2 милиона КМ, тако да је приватизована фабрика која је била у стечају, подсјетио је Југовић.

Он је додао да очекује да буде настављен инвестициони замах, тако да “општина Пале крупним корацима граби напријед”.

Југовић је честитао свим грађанима крсну славу, која је уједно и слава Цркве Успења Пресвете Богородице на Палама.

Члан Предсједништва у БиХ Младен Иванић рекао је да је лијепо доћи на Пале јер оне симболишу настанак Републике Српске и да је ту домаћин с обзиром на то да је у ратном периоду држао наставу на факултету на Палама.

“Честитам славу свима са увјерењем да ће убрзани развој који Пале остварују већ годинама бити настављен, бити све већи и љепши”, изјавио је Иванић, истичући да Пале заслужују пажњу.

Обиљежавање Дана и крсне славе општине Пале почело је јутрос Светом литургијом у Цркви Успења Пресвете Богородице, литијом улицама Пала и полагањем вијенаца на централни споменик српским борцима погинулим у одбрамбено-отаџбинском рату.

Славски колач поводом Дана и крсне славе општине Пале Велике Госпојине преломљен је у салону “Станишић”.