Ускоро еко теретана на Голом Корану

Ускоро еко теретана на Голом Корану

Данас су на Голом Корану, једном од омиљених паљанских излетишта, почели радови на изградњи еко теретане, тј. теретане на отвореном, која ће сигурно много значити спортистима и рекреативцима.

Овај пројекат, уз помоћ општине Пале, реализује кровна невладина организација „Савјет младих“.

„Голи Коран, или Велики Коран, је мјесто на којем су многи од нас провели незаборавне тренутке. Ова природа је одувијек инспирисала и мотивисала, не само спортисте, већ и различите ентузијасте и умјетнике. Еко теретана би, према неком оквирном плану, требала бити завршена за неких петнаестак дана, а овим путем желим и да искажем захвалност општини Пале која је подржала овај пројекат“, изјавила је Кристина Шарац – предсједник „Савјета младих“.

Предсједник Скупштине општине Пале Дамјан Шкипина изразио је задовољство због реализовања пројекта еко теретане, те је истакао да ће Општина увијек подржавати овакве акције.

„Сви пројекти који се тичу омладине и спорта су добри пројекти. Све оно што омладину враћа природи и здравом животу је добро. Због тога се и трудимо да подржимо и иницирамо овакве и сличне пројекте, а то ћемо сигурно наставити и интензивирати у будућности. Овом приликом желим и да похвалим иницијативу Горана Смиљанића и бившег паљанског олимпијаца Мома Скокића који су од самог почетка укључени у овај пројекат“, изјавио је је Шкипина.

 

Парк природе Голи Коран се налази на око километар удаљености од центра Пала и на надморској висини од око 1000 метара. Густа четинарска шума представља праву природну оазу, те је овај простор одавно популаран за боравак на отвореном.

ПАЛЕ ИНФО