СНСД Пале: Савићу гдје је милион марака?

СНСД Пале: Савићу гдје је милион марака?

ПАЛЕ – У медијском наступу од 9.9.2009. начелник општине Пале, Слободан Савић, каже како он није оставио дугове као бивши директор Студентског Центра Пале и како је оставио центар као узорну институцију, а да су други упропастили све.


У каквом је заиста стању Савић оставио Студентски центар? За вријеме Савићевог и мандата његовог зета Ристичевића као директора С.Ц. затечено је 850.000,00 КМ дугова и неизмирених обавеза (струја, вода, смеће, камате, пдв), за које је Влада РС у то вријеме уредно плаћала субвенције центру, а Савић није измиривао ниједну обавезу.

Иако је Савић редовно пријављивао већи број студената да борави у домовима како би незаконито узимао више новца у виду субвенција од Владе РС не зна се гдје су те паре, а исто је чинио и његов зет Ристичевић, што се лако да доказати. Дакле Савић и његови сарадници су оставили преко милион КМ дугова и штете. При том ниједан имовинско правни однос нису ријешили!

Напомињемо да је у вријеме настајања дуга, као и цијелог низа неправилности и кршења закона директор Центра био актуелни начелник општине Пале, Слободан Савић. Треба поменути и реновирање базена у великом износу за вријеме Савића као директора и поставити питање да ли су радови отворени због уносног реновирања или због потребе рада базена?! И зашто је сада опет потребно генерално реновирање?Напомињемо да у Републици Српској има 5 студентских центара и сви добијају помоћ од својих општина, осим општине Пале која је укинула помоћ Студентском Центру Пале.

У вријеме настајања огромних дугова дијељени су и кредити (око 50.000 КМ) и плаћане школарине подобним радницима Центра под сумњивим околностима. Веома важно је поменути и манифестацију Ликовна колонија Пале која се одржавала под окриљем Студентског Центра Пале 13 година у коју је Центар уложио велика средства, а сада фундусом од 700 умјетнина велике вриједности незаконито управља Савићев зет преко удружења које добија огромна средства из буџета општине Пале (по налогу Савића) и никоме не полаже рачуне.

Не треба заборавити ни случај финансирања пећине Орловаче за коју има индиција да је уско повезана са Студентским центром за вријеме Савића као директора. Надамо се да ће управа Центра али и инспекцијски органи дати одговоре на ова и друга питања о којима ћемо писати.

За све горе наведене и остављене дугове Студентског Центра од бившег директора Слободана Савића као незаконита „дјела”, сви се питамо како је могуће да такав човјек добија признања за остављене велике дугове, стоји у саопштењу за јавност Инфо служба општинског одбора СНСД Пале

Frontal

http://www.frontal.ba/novost/30117/snsd-pale-saviu-gde-e-milion-maraka