Дарко Бабаљ, носилац листе СДС-а за НСРС из изборне јединице осам: Сазрело вријеме за промјене

Дарко Бабаљ, носилац листе СДС-а за НСРС из изборне јединице осам: Сазрело вријеме за промјене

7.09.2018 15:00 | Дарко Момић

Диктатура која је владала претходних година опустошила је природне ресурсе, уништила здравство и просвјету, младе нам отјерала у свијет, а народ довела на ивицу егзистенције. Сазрело је вријеме за потпуне промјене, тврди носилац листе СДС-а за НСРС из изборне јединице осам Дарко Бабаљ.

– Сигуран сам у убједљиву побједу Вукоте Говедарице и Младена Иванића и одличан резултат СДС-а за Народну скупштину Републике Српске и Парламент БиХ – каже Бабаљ за “Глас Српске”.

ГЛАС: На чему темељите оптимизам?

БАБАЉ: На пробуђеној свијести народа и на томе што су се грађани након дужег времена катастрофалне владавине СНСД-а ослободили страха. Безбједносна ситуација у Српској никад није била гора, а институције не раде свој посао. Зато смо одлучни да Српску вратимо народу, а народ у Српску. СДС је са народом 90-их година стварао Српску, данас је морамо бранити и обнављати. То је наш усуд.

ГЛАС: Зашто да грађани гласају за вас, а не неког другог?

БАБАЉ: Зато што увијек кажем оно што мислим и радим онако како говорим. Другачије не знам, нити хоћу.

ГЛАС: Шта је у основи вашег политичког и економског програма и шта је окосница кампање?

БАБАЉ: О будућности Источног Сарајева и сарајевско-романијске регије морају да одлучују грађани овог града и регије. Инсистираћемо на томе да директори предузећа и установа буду људи који са својим породицама живе у овом граду. Ректор универзитета мора да буде из Источног Сарајева, директори “Шума Српске” и Цивилне заштите морају да буду наши суграђани. Имамо паметне и образоване људе, професоре, докторе, економисте, правнике, људе са дугогодишњим искуством у привреди, домаћине, људе који живе у овом граду и воле свој град. Инсистираћемо на томе да не долази до даљег одласка љекара из Источног Сарајева. Љекари морају бити боље оспособљени, мора им бити омогућено стручно усавршавање јер џаба нам нова болница ако у њој нема ко да ради. Морају бити појачане мјере безбједности дјеце и омладине јер наша дјеца не смију бити жртве нарко-дилера. На руководећа мјеста у Полицијској управи ћемо поставити поштене, одговорне и стручне људе, без обзира на страначку припадност. У полицији нема мјеста за политику. Ко хоће да се бави политиком и слуша партијске шефове, нека иде из полиције.

ГЛАС: Који су први потези које ћете повући ако добијете подршку гласача?

БАБАЉ: Добићемо подршку. Прво ћемо организовати састанак са синдикатом болнице Источно Сарајево и рећи да имају рок од 15 дана да они одлуче ко ће бити нови директор болнице. То ће бити онај за кога кажу да је достојан да их представља, ко има стручност, искуство, али и ко ужива подршку и поштовање својих колега. И на челу осталих јавних предузећа и институција из наше регије могу да буду само способни и стручни кадрови из наше регије. Доста је лоповлука који радници гледају сваки дан, а не смију о томе говорити. Од новца који је извучен из јавних предузећа у приватне сврхе данас смо могли имати најмање четири фабрике. Друштвено одговоран је онај ко створи систем у којем ће народ својим радом зидати куће, школовати дјецу, лијечити се, ићи на љетовања и зимовања. Одлазећа власт у Српској под појмом друштвене одговорности сматра уплату једнократне новчане помоћи. Доведу човјека на ивицу егзистенције и онда му пред изборе уплаћују једнократну помоћ. Па, то је безобразлук. Природно је да се пензионери осјећају понижено када им се јавно на скуповима СНСД-а каже да ће добити сто марака да гласају за њих.

Немам времена за противкандидате

ГЛАС: Како оцјењујете противкандидате и њихове кампање?

БАБАЉ: Које противкандидате? Немам времена да пратим њихове кампање и да их оцјењујем. Имам времена само за народ, за своје суграђане, на улици, у комшилуку, увијек и свугдје.

Glas Srpske