Говедарица: Србија помаже буџет Републике Српске за исплату плата и пензија

Говедарица: Србија помаже буџет Републике Српске за исплату плата и пензија

БАЊАЛУКА  Високи функционер Српске демократске странке (СДС) Вукота Говедарица изјавио је да Србија финансијски помаже буџет Републике Српске, како би се из њега исплаћивале плате и пензије, а да на крају већи део тог новца заврши на рачунима фирми блиских властима у РС.

„Сваког месеца Влада РС се спасава новим кредитима, Србија нас помаже како народ не би осетио кашњење плата и пензија, а привилеговане и прождрљиве фирме и њихови власници на ресурсе Републике Српске гледају као на сопствени плен”, казао је Говедарица.

Према његовим речима, у преводу то значи да Србија помаже Републику Српску, а да „фирме миљенице” отимају и од Републике Српске и од Србије, преноси Бета.

Пре два дана саопштено је да ће Србија до краја године помоћи Републику Српску са 25 милиона, како би се одржала ликвидност овог ентитета и способност буџета да изврши све своје обавезе.

„На жалост, ми живимо у квази републиканском уређењу, у коме столује врховни аутократа са бирократијом огрезлом у корупцији. У таквим земљама царују сиромаштво и незапосленост и свака жеља за демократизацијом друштва и правном државом осуђена је на прогон и репресију”, оценио је Говедарица, саопштено је из опозиционе СДС.

Према његовим речима, „од оних који су брутално покрали на изборима своје противнике и народ, сулудо је очекивати да буду добронамерни према буџету Владе и буџету владиних институција”.